Fazilet Durmuş görevden alındı

Paylaş:

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş görevden alındı. Fazilet Durmuş’un yerine Sivas Mili Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı atandı. Sakarya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergüven Arslan ise Sivas İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Sakarya’da başarılı çalışmalara imza atan ve çok sevilen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş dün görevden alındı.

Yeni göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’u arayarak, hizmetlerinden memnun olduğunu fakat görev değişikliğine gideceğini bildirdiği, Durmuş’un da Bakan’a, “Sayın Bakanım siz nasıl uygun görürseniz” dediği belirtildi.

SEVİLEN BİR MÜDÜR OLDU

Öğrenciler, veliler ve halkla güzel diyalogları, bitmek bilmeyen enerjisi ve başarılı çalışmalarıyla Sakarya’da iz bırakan Fazilet Durmuş, milli eğitim camiasınca da çok sevilen bir müdürdü.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir süre kala yapılan il müdürü değişikliği sonrası yeni atanan Ebubekir Sıddık Savaşçı’nın önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor.

Ebubekir Sıddık Savaşçı kimdir? 

1979 yılında Bayburt’ta doğdu. Babasının memuriyet görevi dolayısı ile ilkokul ve ortaokulu farklı illerde okudu. Lise öğrenimini Bayburt Lisesinde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinden mezun olduktan sonra Bayburt Hayırseverler İlkokulunda öğretmenliğe başladı. Kütahya ve İstanbul’da çeşitli okullarda öğretmen, müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak görev yaptı; ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı görevlerini icra etti. 2018 yılı Nisan ayında Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Savaşçı, 2 Ağustos 2019 tarih ve 2019/256 no’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile asaleten atandığı görevine devam etmektedir.