‘Gençlik en büyük güç’

Paylaş:

Vali Çetin Oktay Kaldırım, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “İstiklal Savaşı’ndaki mücadele ruhumuzu ve kararlılığımızı geleceğin teminatı gençlerimizle birlikte her daim canlı tutarak, bu sıkıntılı süreci de birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız” dedi.

DÖNÜM NOKTASI

19 Mayıs’ın şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğun vurgulayan Vali Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı ve vatanın işgalci güçler tarafından taksim edildiği bir dönemde 1919 yılında Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesi, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 102 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi, bir kıvılcımla yurdun her köşesini sararak büyümüş bir milletin uyanışına, şahlanışına, yeniden doğuşuna vesile olmuş ve birlik, beraberlik, cesaret, azim, kararlık ve inançla verilen o eşsiz mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti ile taçlandırılmıştır.

GELECEĞİN TEMİNATI GENÇLER

Toplumları ayakta ve diri tutan en büyük gücün gençlik olduğunu iyi bilen Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve; ‘Gençler!.. Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfanla, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız’ diyerek bu güveni açıkça dile getirmiştir. Bizler de gençlerimizin, Kurtuluş Savaşı’mızı zafere ulaştıran bu üstün irade, inanç ve kararlılığını en iyi şekilde idrak ettiklerine, her ne pahasına olursa olsun vatanı en iyi şekilde koruyup muhafaza edeceklerine ve ecdat yadigârı olan bu aziz vatanımız uğruna gerektiğinde canlarını feda etmekten imtina etmeyeceklerine yürekten inanıyoruz.

BİRLİK VE BERABERLİKLE

Her yıl büyük bir coşku ve gençliğin enerjisi ile kutladığımız bu özel güne dair etkinlikleri, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkisini sürdüren pandemi süreci vesilesiyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tam olarak gerçekleştirememenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ancak biliyoruz ve inanıyoruz ki; İstiklal Savaşı’ndaki mücadele ruhumuzu ve kararlılığımızı geleceğin teminatı gençlerimizle birlikte her daim canlı tutarak, bu sıkıntılı süreci de birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık mücadelemizin 102’inci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gençlerimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor ve her birini sevgiyle kucaklıyorum.