Görme engelli bantları yürümeye engel!

Paylaş:

Şehri güzelleştirme projeleri kapsamında Adapazarı Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından sürdürülen mahalle ve sokakların yeniden düzenleme çalışmalarında engelli yolunun standartlara uymayan görüntüsü tepkilere neden oldu.

YÜRÜMEYE ENGEL

Görme engellilerin yürümesini kolaylaştırmak için yapılan yolların engelli vatandaşların düşünülmeden yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. Semerciler Mahallesi Küçük Sokak’ta kısa bir süre önce yenilenen kaldırımda sarı yürüyüş bantlarının gelişigüzel yapılışı görme engellilerin yürüyebilmesine engel teşkil ediyor.

Bir garip engelli yolu: Engelli yürüyüş bantları yolun bozuk yapısına göre şekil alırken bir taraftan da eksik yapılması ile ilginç görüntüler meydana geldi.

RİSK OLUŞTURUYOR

Bu sokakta oturan vatandaşlar, yapılan çalışmaların düzgün yapılıp yapılmadığının denetlenmesi gerektiğini belirterek, “Kaldırımların bu hali sağlam insanların bile takılıp düşebileceği riskler oluşturuyor. Estetik ve güzelliğinden vazgeçtik, standartlara uygun yapılsın yeter. Yetkililerin bu çarpık düzenlemeyi gözden geçirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Hikmet KESERCİ / Sakarya – Adapazarı