HESsiz olmaz!

Paylaş:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehirde kalabalık bazı caddelere Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş zorunluluğu getirildiğini bildiren Vali Çetin Oktay Kaldırım, varandaşları kuralları uymaya davet etti.

SALGINLA MÜCADELE KARARLILIĞI

Vali Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, salgınla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması çağrısında bulunan Vali Kaldırım, paylaşımında “Kalabalık bazı caddelere HES koduyla giriş zorunluluğu getirilmiştir. Vatandaşlarımızn sağlığı söz konusuysa daha da hassasız. Ekiplerimiz şehrimizin en işlek caddelerinde HES kodu sorgulaması yaptı” ifadelerini kullandı.

 

Evlere misafirlik yasaklandı

Vali Çetin Oktay Kaldırım, salgınla mücadele kapsamında evlerde toplu buluşma ve toplu etkinlikleri yasakladıklarını, tedbirlere uymayanlara ise 3 bin 150 lira para cezası kesileceğini belirtti.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN

Vali Kaldırım, kentte salgın için alınan tedbirlerin uygulanma konusuna dikkat çekerek salgın tehdidinin devam ettiğini sosyal medya hesabından bir kez daha duyurdu. Salgınla mücadele kapsamında evlerde toplu buluşma ve toplu etkinlikleri yasakladıklarını bildiren Vali Kaldırım, tedbirlere uymayanlara ise 3 bin 150 lira para cezası kesileceğini hatırlattı.

EN BÜYÜK BULAŞ KAYNAĞI

Vali Kaldırım sosyal medya paylaşımında, “Salgınla mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Şu anda en büyük bulaş kaynağı ev ziyaretleri, evlerde toplu buluşma ve toplu etkinlikleri yasakladık. Bu tedbirleri ihlal eden her bir kişiye 3 bin 150 lira para cezası uygulanacaktır” sözlerine yer verdi.