İl Emniyetten çocuklara eğlence dolu eğitim

Paylaş:

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Eğitim Büro ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelleri, Adapazarı Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi.

TRAFİK KURALLARINA UYUM

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Elif Beşlioğlu Selman çocuklara, güvenli internet kullanımı, siber zorbalık ve sosyal medya kullanımı konularında bilgi verdi.

Trafik Denetleme Eğitim Büro görevlisi Polis Memuru Murat Ünal ise; Trafik kurallarına uymanın birey ve toplum hayatına etkileri, emniyet kemeri önemi, kask kullanımı, Trafikte sorumlu, saygılı ve sabırlı olmanın önemi, araçta ve dışarda cep telefonu kullanımı, okul servisinde dikkat edilecek hususlar, trafikte yaya önceliği, güvenli bisiklet kullanım şekilleri, trafik kurallarının etkin bir şekilde uygulanması, taşıtlara binerken, taşıtlardan inerken ve taşıtlarda yolculuk ederken dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

MUTLULUKLARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Eğitim sonunda Polisler çocuklar ile birlikte gençlik merkezinde masa tenisi, bilardo ve langırt oynadılar. Polisler ile birlikte dondurma yiyen, güzel vakit geçiren çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.