İl Halk Kütüphanesi bahçesi çürüyor!

Paylaş:

Adapazarı’nın en eski ve önemli kurumlarından biri olan İl Halk Kütüphanesinin bahçesindeki çirkin görüntüler dikkat çekti. Bakımsızlık nedeniyle bir kültür yuvasına yakışmayan görüntüler, buradan faydalanan öğrencilere değer verilmediği öne sürülerek tepkilere neden oldu.

TERK EDİLMİŞ GİBİ

Cumhuriyet Mahallesi’nde yılladır hizmet veren, her gün onlarca kişiye ders çalışmak ve kitap okumak için önemli bir uğrak yeri olan İl Halk kütüphanesi, bahçesindeki oturma banklarının kırık dökük ve eski, çam ağaçlarının da bakımsızlıktan kurumaya terk edilmiş görüntüsü ile tepkilere neden oldu. Kütüphanenin etrafını çevreleyen örülü duvarın dışarıdan bakıldığında bir çok yerinin kırık dökük, bahçeyi çevreleyen demirlerin paslı ve çirkin oluşu buranın adeta terkedilmiş olduğu izlenimi veriyor.

ÜZÜNTÜ VERİCİ

Kütüphaneden faydalanan öğrenciler ve vatandaşlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren halk kütüphanelerine gerekli ilginin gösterilmeyişinin üzüntü verici olduğunu belirterek, yetkililerden bu çirkin görüntülerin bir an önce giderilmesini istedi.

Hikmet KESERCİ / Sakarya – Adapazarı