Karaman Mahalle Muhtarı Çalık aşure ikram etti

Paylaş:

Adapazarı Karaman Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık tarafından gerçekleştirilen aşure etkinliği, Karaman halkının büyük beğenisini kazandı. Mustafa Çalık, bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım, şükrün ve birlikteliğin simgesi olan aşure geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. 

20 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

Aşure etkinliği ile ilgili konuşan Muhtar Mustafa Çalık, “Geleneksel hale getirdiğimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da aşuremizi Cuma namazı çıkışı 17 Ağustos Camisi önünde ve tüm camilerimizde dağıtımını yaptık” dedi.

Vatandaşların muharrem ayını kutlayan Muhtar Çalık, 20 bin kişilik aşure hazırladıklarını dile getirerek, “Aşure geleneğinin amacı aslında birlik ve beraberliği tesis etmek, toplumsal kaynaşmaya vesile olmaktır. Biz de bu manada bu programımız gelenekselleştirdik ve her yıl aşure hazırlayıp Karaman halkı ve misafirlerimizle paylaşıyoruz. Bu vesile karaman halkımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

AŞURE ETKİNLİĞİNE YOĞUN KATILIM

Aşure davetine, Sakarya MHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü Hasan Başiş, MHP il Başkanı Ahmet Ziya Akar, İlce Müftüsü Hamit Albayrak, Adapazarı Belediye Başkan yardımcısı Yusuf özden, Adapazarı Zabıta Müdürü Ersin Kıroğlu ve Halk Eğitim Müdürü Eyüp yazıcı, Belediye Meclis üyeleri ve Karaman halkı katıldı.

Karaman Muhtarı aşüre ikramına katılan herkese teşekkür ederek, “Ya nasip seneye. Afiyetler olsun tüm İslam aleminin Cuma Günü mübarek olsun” dedi.