Karantinalar artıyor

Paylaş:

Korona virüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek için uyulması gereken kurallara ilişkin alınan tedbirler kapsamında, bir hafta içerisinde Karasu ilçesinde toplam 42 adrese hane karantinası uygulandı.

HANELERDE KARANTİNA SÜRÜYOR

Kovid-19 salgınına karşı ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kapasamında, pozitif vakalarına yenilerinin eklenmesi nedeni ile Karasu ilçesinde hanelere karantina uygulaması sürüyor.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir günde yedi hane daha karantina altına alındı. Son bir hafta içerisinde uygulanan hane karantina sayısı 42 oldu.

BR GÜNDE 7 HANE KARANTİNAYA ALINDI

İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında 24 Mart Çarşamba günü düzenlenen İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda bir günde yedi hane karantina altına alındı.

Karara göre; Kabakoz Mahallesi, Kuzuluk Mahallesi, Tuzla Mahallesi ve İncilli Mahallesi’nde birer, Yalı Mahallesi’nde ise üç haneye karantina uygulaması başlatıldı.

KARARLARI İHLALDE İŞLEM BAŞLATILACAK

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edileceği ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.