Kaynarca’da festival coşkusu

Paylaş:

Kaynarca Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali coşkulu bir finalle tamamlandı. 3 gün boyunca zengin bir etkinlik programı ile geçen festival büyük ilgi gördü.

3 GÜN BOYUNCA COŞKU 

26, 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde düzenlenerek bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Kaynarca Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali yürüyüş ile başladı. Bando eşliğinde yapılan yürüyüşe Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Murat Kefli, SESOB Başkanı Hasan Alişan, İl ve ilçe daire amirleri, vatandaşlar katıldı. Yürüyüşten sonra fuar alanındaki stantlar ziyaret edildi. 

Dartılı Keşkek dağıtımının ardından AK  Parti İl Başkanı Yunus Tever, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, İl Tarım Orman Müdürü Ali Ulvi Özerdem, ilçe başkanları, ilçe daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri Gençlik Merkezi Has Oda’da sohbet etti.

İLK GÜN ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER

Festivalin ilk gününde sünnet mevlidi ve sünnet çocukları şenliği yapıldı. Şenlikte çocuklar aileleri ile birlikte çeşitli gösterileri izleyerek gönüllerince eğlendi. Mehteran gösterisi, Mübarek ilahi grubu ve Semazen gösterisinin yer aldığı festival oldukça ilgi gördü.

DANA BUZAĞI YARIŞMASI SONUÇLARI

Festival En Güzel Dana Yarışması sıralaması

Tamer Ürküt (Dağağzı Köyü) 9 Puan

Şaban Sarduvan (Güven Köyü) 8 Puan

Mahmut Sezer (Karasu Denizköy) 7 Puan

En Güzel Buzağı Yarışması sıralaması

Mehmet Çelik (Kırktepe Köyü) 9 Puan

Zübeyir Akgün (Kertil Köyü) 8 Puan

İbrahim Demir (Hatipler Mah) 7 Puan

Festival Onur Ödülü Söğütlü Rüstemler köyünden Orhan Arslan’a verildi. 

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, ”En güzel dana ve Buzağı Yarışması”na eşlik etti

EN İYİ BUZAĞI VE DANALAR YARIŞTI

Festivalin ikinci gününde ‘’En iyi dana ve buzağı hayvan yarışması’’ yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarışma oldukça heyecanlı geçti.
Kabet Tiyatro oyunu, Komedi çocuk şenliği. (Festival alanı), Kaynarca Belediyesi Tiyatro Ekibi’nin (KABET) sergilediği tiyatro oyunu ve komedi çocuk şenliği, küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çekti.

KONSERDE BÜYÜK COŞKU

Kaynarca Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali’nin ikinci günü, akşam düzenlenen Tuğçe Kandemir, Hilal Coşkun konseriyle devam etti. Festival alanı ve tribünlerinin dolduğu konserde büyük çoşku yaşandı. 

Kaynarca’da halkın büyük ilgi gösterdiği konserde önce Hilal Coşgun sonra Tuğçe Kandemir sahneye çıkarak festival alanın coşturdu. 

Festival alanı ve tribünlerinin dolduğu konserde büyük çoşku yaşandı. Kaynarca’da halkın büyük ilgi gösterdiği konserde önce Hilal Coşgun sonra Tuğçe Kandemir sahneye çıktı. Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, her iki sanatçıya da 54 numaralı Sakaryaspor forması hediye etti. Konsere Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç, Sakarya ve Kaynarca protokolünden çok sayıda katılım sağlandı.

Gençlerin şarkılarına eşlik ettiği sanatçılar gösterilen ilgiye teşekkür etti.

TAVUKÇULARA PANEL

Festivalin üçüncü gününde Kaynarca Tarım Fuarı’nda gerçekleşen tavukçuluk ile ilgili panele ilgili sektörden işletmeciler ve yetkililer katıldı. Sektördeki gelişmelerin gündeme getirildiği panele Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve konuşmacılardan Aspiliç A.Ş. Canlı Üretim Müdürü Gürsel Çiftçi ile İl Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Uzeyir Yavuz katılım sağladı.

Yöresel yemekler yarışması

Kaynarca Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali kapsamında yapılan yöresel yemek yarışması oldukça heyecanlı geçti. Kaynarcalı hanımların özenle hazırladıkları yöresel yemek olan ‘Dartılı Keşkek’ ve ‘Üre Tatlıları’ jüri üyelerine sunularak puanlatıldı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da katıldığı yemek yarışması etkinliği oldukça neşeli geçti. Yarışmada kazananlara ödüllerini takdim eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, ”Yöresel yemeklerimizi bu güzel etkinlik vasıtası ile tanıtılması çok güzel. Bu festivali düzenleyen Kaynarca Belediyemiz ve değerli Başkanı Murat Kefli ile tüm emeği geçenleri kutluyorum. Yöresel yemek yarışmasında başarı gösteren ve katılım sağlayan tüm yarışmacıları bu geleneği yaşatmaya devam ettikleri için tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kazanların başına geçerek bol kepçe dartılı keşkek ikramında bulundu.
Vali Çetin Oktay Kaldırım, yemek yarışmasına katılan yarışmacıların hazırlıklarını inceledi ve yemeklerin tadına batı.
Belediye Başkanı Murat Kefli ve Vali Çetin Oktay Kaldırım, yarışmaya giren tatlılardan yedi.
Yarışmaya giren yemekler jüri üyelerinin puanlamasına sunuldu.
Eğitimci-Yazar Erol Afşar jüri olarak katıldığı yarışmada yemeklere puan vererek değerlendirdi.
Yemek yarışmasına katılan yemek ustası Kaynarcalı hanımlar, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Belediye Başkanı Murat Kefli ile festival anısına poz verdi.
Vali Çetin Oktay Kaldırım, yemek yarışmasında başarı gösteren ve katılan tüm yarışmacı hanımları tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Festival kapsamındaki yemek yarışması; keşkek, üre ve serbest dallarda yapılırken, yarışmayı kazanlar ödüllendirildi.

Gülsüm Karatekeli, Nurgül Kefli’nin de yer aldığı jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu 3 dalda ilk üç şu kişilerden oluştu:

KEŞKEK: Birinci Şükran hanım, ikinci Leyla Kaya, üçüncü Fadime Oyar.

ÜRE: Darı ve sütle yapılan yöresel tatlı dalında birinci Sebahatnur Doğan olurken, ikinciliği Gamze Tufan, üçüncülüğü ise Öznur Oral elde etti. 

SERBEST: Serbest yemek kategorisinde güveçte fasulye yemeğiyle Gülperi Turan birinci olurken, soğuk baklava ile Nurcan Akkurt ikinci, patatesli ay çöreği ile Gamze Tufan üçüncü oldu.

ER VE KURTOĞLU COŞTURDU

Festivalin son gününde akşam saat 21.00 düzenlene konsere Kaynarcalılar büyük ilgi gösterdi. Pandemi nedeniyle uzun süredir bu tür etkinliklerden uzak kalan Kaynarcalılar festivalin finalinde konser alanını doldurdu. Sanatçı Ersan Er’in sahneye çıkması ile başlayan konserde büyük coşku yaşandı. Ardından büyük alkışlara sahneye gelen ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu hayranları ile buluştu. Kurtoğlu’nun seslendirdiği eserlere eşlik eden Kaynarcalılar sanatçı sevgi gösterisinde bulundu. Geç saatlere kadar süren konserde coşku zirve yaparken Kaynarcalılar, kendilerine bu festival heyecanını yenden yaşatan Kaynarca Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini ifade etti.

Şule BAYRİ / SHA – Sakarya – Kaynarca

Sakarya Haber Ajansı’na festival etkinliklerini değerlendiren Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Şule Bayri’nin sorularını yanıtladı. Kefli, ”Geleneğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Festivalin son günü Kaynarca yöresel Yemek Yarışmasını etkinliğine katılan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Sakarya Haber Ajansı’ndan Şule Bayri’ye konuştu. Vali Kaldırım, ”Bu festival ilçemizin kültürel değerlerini yansıtması nedeniyle önemli. Tebrik ediyorum” dedi.

Konserde silahlı vurgun!

Kaynarca’da ‘Dartılı Keşkek, Tarım, Hayvancılık, Kültür Sanat Festivali’nin son gününde gece düzenlenen konserde ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu’nun sahne aldığı sırada, konser alanı silah sesi ile yankılandı.

Edinilen bilgilere göre konser alanında seyirciler arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada M.T. isimli vatandaş ayağından vuruldu. E.F. isimli vatandaş ise seken saçmaların hedefi olarak yaralandı. Vurulma anı sonrası alanda arbede yaşanırken paniğe kapılan seyirciler kaçmaya başladı.

Yaralı şahıs ambülans gelene kadar çok kan kaybetti. Yaralıya ilk müdahaleyi vatandaşlar ve bir zabıta görevlisi yaparak yaparak kanamayı durdurmaya çalıştı.

Emniyet güçleri olaya müdahale ederken, yaralılar 112 acil servis ekipleri tarafından ambulansla Kaynarca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilirken olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. (Kaynarca Haber)

Cengiz Kurtoğlu konserinde izdiham

Kaynarca Dartılı Keşkek, Hayvancılık, Kültür ve Sanat Festivali 3’üncü günün son etkinliğinde Cengiz Kurtoğlu çok kalabalık bir topluluğa konser verdi. Hayranların nostaljik şarkılarla çoştuğu konserde adım atacak yer kalmadı. Sanatçı silahla yaralamaya rağmen panik olmasın diye konserini sürdürdü. 

Festival sahnesine önce Ersan Er çıktı. Çoşkulu kalabalığına hitap eden sanatçıdan sonra yılların sanatçısı Cengiz Kurtoğlu Sakarya’nın her yerinden gelen hayranlarının tıklım tıklım doldurduğu festival alanında coşkuya coşku kattı. 

KALABALIKTA BAYILANLAR OLDU

Festival alanında deyim yerindeyse kımıldayacak yer yoktu. Bu ortamda nostaljik ve yeni şarkılarını söyleyen Cengiz Kurtoğlu konserinde bir çok kişi kalabalık nedeniyle baygınlık geçirdi. 

SEYFETTİN SELİM’İ SAHNEYE DAVET ETTİ

Konserin ortalarında Cengiz Kurtoğlu sahneye Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve Kırkpınar Ağası Kaynarcalı işadamı Seyfettin Selim’i davet etti. 

Başkan Kefli, sanatçıya 54 numaralı Sakaryaspor forması hediye etti. İşadamı Seyfettin Selim kısa konuşmasıyla hemşehrilerini selamladı. Cengiz Kurtoğlu, Murat Kefli, Seyfettin Selim ve işadamı Halil Acar’la fotoğraf çektirdi. 

İKİ KİŞİ SİLAHLA YARALANDI

Sürekli artan coşkuyla süren konserin ilerleyen zamanlarında Mehmet T adlı kişi silahla vuruldu, seken kurşun 3 yaşındaki bir çocuğu da yaraladı. Yaralı konser alanında kaçtı ancak dış kapının önünde yere yığıldı. Olayı gören konser izleyicileri panikle dışarı çıkmaya başladı. 

Deneyimli sanatçı olayı farketti ancak paniği artırmamak için konsere devam etti. Müziğin sesi nedeniyle bir çok kişi olayın farkına varmadığı için konser ‘hiç birşey olmamış gibi’ devam etti. 

AMBULANSIN GEÇ GELİŞİ TEPKİYE NEDEN OLDU

Ambulansın 20 dakika geç gelmesi yaralıya müdahale eden ve bekleyen vatandaşları kızdırdı. İlk müdahalesi bir zabıta tarafından yapılan yaralı Mehmet T. ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Polis olayın şüphelisi 2 kişiyi yakaladı, daha sonra gözaltına alınan şahısların sorgusu sürüyor. Yaralı Mehmet T’nin Karasu Denizköy’den olduğu öğrenildi. Huzuru ile bilinen ilçede yaşanan bu olay endişe ve üzüntüye neden oldu. (Kaynarca Haber)