Kendinize ve sevdiklerinize bir iyilik yapın!

Paylaş:

Kişiliğimizin insanlara yönelik doğuştan varolan veya sonradan edinilen huyları, karaktere ilişkin yeteneğin belirgin olması ve en doğru meslek seçimlerinde karar kılma adına düzenlenen kurslar, alanında uzman eğitimciler tarafından verilmeye başlıyor.

Yaşam Koçluğu Eğitimcilerinden Fatma Çatalbaş ile Filiz Alar, Regresyon alanında Zülifiye Karaman, Mizaç Eğitiminde Fatma Özdemir, EFT Uzmanı Gülay Alp ve NLP Uzmanı Nurdan Çeteci Demir’in ortaklaşa düzenledikleri eğitimlere her yaş ve kesimden vatandaşlar katılabilir.

Gece gündüz çalıştık

Her yaş ve gruptan kişilerin internet ortamında ‘Zoom’ isimli program aracılığı ile Bilinçaltı Sembol Dili, NLP, Regresyon, EFT, Mizaç ve Yaşam Koçluğu Eğitimlerini alarak E-Devlet onaylı ve Uluslar arası belgelendirme seçenekleri ile sertifika verilmesi, kişilerin içinde bulundukları ruhsal ve bedensel durumları ile hayatlarına ilişkin çözümsel değerlendirme yapabilecekleri kurslara insanların şimdiki zamanda çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu kaydeden Eğitmen ve Yaşam Koçu Fatma Çatalbaş, ”Her biri kendi alanında uzman eğitimci arkadaşlarım ile biraya gelerek kendi branşlarımızla ilgili ne yapabiliriz şeklinde toplantılar düzenledik.

Bu eğitimler kişinin karakteristik özellikleri, baskın yönleri, korku, endişe ve fobilerini ortaya çıkarıp üstesinden gelebilmesi, kendini tanıyıp betimlemesi, davranış biçimlerinin ele alış şekli ve değerlendirme yetisi şeklinde daha bir çok konuda yaşantımızda bizlere faydalı olacaktır. Seçimlerimiz bizleri şekillendirir, biz ise seçimler arasında seçenekler oluştururuz. Bu sebeplerle kişilere çok büyük katkısı olacağına inandığımız ve her yaş ve kesime hitap eden kurslarımıza vatandaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Konu hakkında bilgi veren eğitimcilerden Fatma Çatalbaş, geceli gündüzlü toplantılar düzenlediklerini ve verecekleri eğitimlerin faydalı olabilmesi adına çok çaba sarfettiklerini belirterek bilinçaltı sembol eğitimi hakkında açıklama yaptı. Bilincin genel olarak insan da farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yeti olduğuna vurgu yapan Çatalbaş, ‘Bilinçaltı mega hafıza bankasıdır. Tüm geçmiş deneyimleri içinde depolar. Mıknatıs gibidir. Kendi inancına uygun şeyleri kendisine çeker. Bilinçaltı bu bilgileri metafor sembol ve resimlerden oluşan bir dil ile ortaya çıkarır. Semboller bilinçaltınızı tanımanızı, oluşturduğu dili öğrenmenizi ve yönetmenizi sağlayacaktır” diye konuştu.

Başarı ya da tersi size kim olduğunuzu söylemez

Düşünme, dil ve davranış süreçlerini inceleyerek kişilerin belirledikleri hedeflere ulaşmak için bu süreçlerin en etkin nasıl konulabileceğini öğreten bir çalışma alanı olduğunu söyleyen NLP Uzmanı Nurdan Çeteci Demir, kullandığımız dilin zihnimiz ve daha sonra ortaya çıkan davranışlarımız üzerinde etkisi ile NLP’nin insanlar arası iletişimi konu alan bir sistem çalışması olduğunu ve mükemmelliği modellemek için kullanılan bir yöntem olduğunu kaydetti.

Her şeyde kendimizi deneyimler, tamamlar veya çıkartırız

Regresyon’un kelime anlamının ‘kaynağına inmek’ olduğunu söyleyen Eğitimci Zülfiye Karaman, kişinin yaşam kalitesini bozan olumsuz duygu ve düşüncelerin kaynağına inerek, neden olan travmaları, özel yöntemlerle yeniden yapılandırarak; kişiye korkularını aşmasına, hayallerine ulaşmasına ve yaşamını travmaların esirinden kurtarmasına yardımcı olduğu bilgisine yer verdi.

Belkisiz bir hayat elbette mümkün

Yaşamlarımızda hepimizin inişli çıkışlı durumlar olabileceğini kaydeden Filiz Alar, ”Yaşam koçu da bu inişli çıkışlı yolda patikalara takılıp kalmak yerine yola nasıl ulaşacağına ışık tutar, kişiye yol arkadaşlığı eder, kişiyi cesaretlendirir hedef belirlemesine ve ulaşmasına destek olur. İçindeki potansiyeli açığa çıkarmak isteyen ve en önemlisi de değişim ve dönüşüm için en doğru adreslerden biri Yaşam Koçluğudur.’’ dedi.

Ben buyum!’ yerine kim olduğumuzu öğrenelim

Huy ve karakterin birleşimi ile bireyin doğuştan getirdiği özelliklerin bir bütünü olarak mizacın oluştuğuna dikkati çeken Fatma Özdemir, bunun kişiliğin de ayrışmaz bir parçası olduğunu belirterek, ”Kişinin yaptığı bir davranışı neden yaptığı değil nasıl yaptığı, hislerini nasıl ifade ettiğidir. Aslında sıkça kullandığımız tabirle ‘onun tarzı’ ifadesi onun mizacı demektir. Mizaç bir insanın doğuştan kazandığı artı ya da eksi değerlerin içinde yüklü olduğu bir alt yapıdır. Canlı ve cansız her yaratılanda var olan bir özelliktir gibi bir çok tanımlama yapabiliriz. Kainat yaratılırken, İlahi yaratıcı, yarattığı her şeyi bir mizacıyla yaratmıştır. Bizim yaşam kalitemizde insanın mizacını, bitkilerin, hayvanların, mevsimin, coğrafyanın ve benzeri etkenlerin mizacını bilmek çok önemli faktör oluşturur. Mizaç’taki kriter ve bugünkü anlamda nem ve kuruluk-sıcaklık ve soğukluk-nispetleriyle ölçülmektedir.’’ diye konuştu.

Mizacın kişilerin karakterinde çok önemli bir yer kapladığı ve kişisel gelişimlerinde hayatlarına dair atacakları her adımda belirleyici rolü olduğunun altını çizen Özdemir, ”Aslı mizacı tanımladığımızda, katılım, genlerin bireyin kişiliğine, mizacına yüzde 50 etkisi olabilmektedir, hatta kiminiz ebeveyninize ‘ ben çocukken nasıldım?’ diye sorduğunuzda, çocuğunuzun nasıl size benzediğini görmüşsünüzdür ya da teyze, hala, amcasına gibi. İşte burada devreye bireyin asli mizacı giriyor. Aslı mizacın oluşumunda anne ve babaya ait ısıların genleri devreye girmektedir. Mizaç dilinde biz buna Cibili Mizaç diyoruz.” dedi.

Kayıt ve randevu içinÇocukların mizacını öğrenip ona göre davranmanız, kendimize dair huy ve davranışların öğrenilmesi ile davranış biçimlerimizin daha insani olması, meslek seçimlerimizde hem kendimiz hem de başkalarına uygun yol gösterebilmek, yine mesleklerimizde başarılı olabilmenin yol ve yöntemleri gibi daha bir çok konu ve durumların bilgilerinin paylaşılacağı kurslar için aşağıda yer alan numaraları arayabilir ve kaydınızı yapabilirsiniz.

Kurs Müracaat No: 0532 709 18 53 – 0553 602 54 45