Küçük mülteciye SAKVA’dan büyük destek

Paylaş:

Hastalığı nedeniyle 11 yıldır yürüyemeyen ve ömür boyu böyle kalacağı söylenen mülteci kız çocuğuna SAKVA umut kapısı oldu. Ameliyat için gereken 18 bin lirayı SAKVA karşıladı. İyiliğe atılan bu adım küçük kız çocuğunun yürüyebilmesi için büyük umut oldu…  

Sakarya’da ailesi ile yaşayan Suriyeli mülteci Adnan ve Mariam Dıhdı çiftinin 11 yaşındaki kızları Shahd Dıhdı, doğuştan rahatsızlığı nedeniyle yürüyemiyordu. Ailesi, Suriye’deyken savaş ortamı nedeniyle küçük kızlarının tedavisisini yaptıramadı. Bunun için bir çok kez girişimde bulunsalar da “Yürümesi imkansız” denilerek geri çevrildi. Kızlarının artık yürüyemeyeceğini öğrenen aile acı ve hüzün dolu günler yaşarken, SAKVA’nın uzattığı yardım eli, küçük kıza umut kapısını araladı…

BİR MUCİZE GERÇEKLEŞİYOR

Yürümesi mucize olarak görülen küçük kızın durumunu değerlendiren Sakarya Eğitim ve Kültür Vakfı (SAKVA), yeni bir sistemle yürüme olasılığı olduğunu söyleyen Eren Hastanesi Ortopedi ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Nurullah Ermiş ile irtibat kurdu.

Küçük kızın ameliyatı için gerekli 18 bin lira SAKVA tarafından karşılanarak işlemlere başlandı.

Kendisini yürütebilecek operasyona yarın girecek olan Shahd Dıhdı, ameliyat öncesi sevinç ve heyecanını paylaşarak, kendisine destek olan SAKVA’ya teşekkür etti.

SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz, “Bu güzel mülteci kızımız 12 yaşında. Savaş ortamında tedavisi yapılamamış. ‘Artık ömür boyu böyle kalacak’ denilirken, yeni bir sistemle yürüyebileceği belli oldu.

Yarın İstanbul’da özel bir hastahanede ameliyat olacak ve kızımız inşallah yürüyecek. 18 bin TL tutan ameliyat masraflarını SAKVA olarak üstlendik. 

Bizi bugüne kadar hiç yalnız bırakmayan gönüllülerimiz yine destekleriyle yanımızda olacaklar inşallah. Az çok demeden gönülden geçeni bekliyoruz. Bu güzel kızı evlat diye bağrınıza basacağınıza gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

SEVİNCİNİ PAYLAŞTI

Ameliyatı sonrası yürüyebilme umudu doğan küçük mülteci, SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz’e teşekkür derken, “11 yaşıma kadar yürüyemedim. Ameliyat olunca inşallah artık yürüyebileceğim” diyerek sevincini paylaştı. 

DESTEKLERİNİZ  İÇİN HESAP NO:

Albaraka Adapazarı TR 940020300019004221000004 Mehmet Ersöz