MHP Sakarya İl Başkanı Akar SASTOP’u ağırladı

Paylaş:

Sakarya’nın sorunlarının tartışılıp çözüm önerilerini görüşmek ve şehrin yeni vizyonunu belirlemek üzere SASTOP’un yetkililere ilettiği randevu talebine siyasi partilerden olumlu yanıt geldi. AK Parti, MHP ve İYİ Parti İl Başkanları SASTOP’a randevu verirken, ilk buluşa dün MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşti. 

SASTOP’UN ÇAĞRISINA OLUMLU YANIT

Sakarya’nın sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yürüterek bir çok konuda başarılı sonuçlar elde eden Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (SASTOP), şehrin yeni vizyonu ’Marka Şehir Sakarya’ konusunda ciddi adımlar attı.

SASTOP, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin il başkanlarına Sakarya’nın önemli sorunlarına çözüm önerilerini içeren ‘Marka Şehir Raporu’nu sunmak ve işbirliği ile yapılabilecek çalışmaları görüşmek üzere randevu talebinde bulunmuştu. SASTOP’un bu çağrısına siyasi partilerden cevap gecikmedi ve bir araya gelinmek üzere randevular belirlendi.

Bugüne dek bir çok sorunda başarı ile sonuca giden SASTOP’un, şehrin yeni vizyonu için hazırladığı rapor kapsamında yapılacak çalışmalar için siyasiler ile görüşmeler başladı.

İl GÖRÜŞME MHP İL BAŞKANLIĞI’NDA

SASTOP’un talebi sonrası verilen randevu programlarının ilki dün Milliyetçi Hareket Partisi İl Binasında gerçekleşti. SASTOP heyeti, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, İl Başkan Yardımcıları Suat Yılmazer ve Ömür Açba tarafından ağırlandı.

SASTOP Moderatör Eş Başkanı Avukat Ü. Önder Döker ve platform eş başkanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Sakarya’nın en önemli sorunları gündeme geldi. 

SASTOP’un hazırladığı raporun sunumundan sonra sorunlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Oldukça verimli geçen toplantıda, belirlenen bu sorunların çözümü yolunda atılacak adımları görüşmek üzere, önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

RANDEVU PROGRAMLARI SÜRÜYOR

SASTOP, randevu programının ikinci bölümünde bugün Sakarya Kent Konseyi’nde Başkan Sinan Çileli ile bir araya gelecek. Çarşamba günü saat 12.00’de ise CHP İl Başkanı Ecevit Keleş’in randevusuna iştirak edecek olan SASTOP heyeti, aynı gün saat 14.00’te İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ile bir araya gelecek.

Randevu talebine olumlu yanıt veren AK Parti İl Başkanı Yunus Tever’in de daha sonra belirlenecek en yakın zamanda SASTOP’la görüşeceği belirtildi.

SONUÇ RAPORU HAZIRLANACAK

SASTOP’dan yapılan açıklamada, “Yapılacak görüşmelerin tamamlanmasının ardından bir sonuç  raporu hazırlanacağı ve raporun Kent Konseyi’ne sunularak basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Bu süreçten sonra nihai raporun değerlendirilmek üzere; milletvekilleri, belediye başkanları ve Sakarya Valiliği’ne takdim edileceği ifade edildi. SHA / Sakarya