Normalleşmede yeni adımlar

Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kritik Kabine toplantısının sonrası tüm Türkiye’nin merakla beklediği kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, kademeli normalleşmenin ardından nasıl bir yol haritası izleneceğini belirlemek için saat 16.00’da toplandı. Kabine Toplantısı’nda, lokanta ve kafelerin masa sınırlamasıyla açılması ve sokağa çıkma kısıtlaması gibi birçok konu ele alındı.

YENİ NORMALLEŞME DÖNEMİ YARIN BAŞLIYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son Kabine Toplantısı’nın ardından milletimize verdiğimiz desteklerin ayrıntılarını sizlerle paylaşmıştık. 661 milyar lirayı bulan hibe desteği sağladık. Aşı çalışmalarında da ilk 10 ülke arasındayız. İnşaallah kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşacağız. Haziran ayında yoğun bir aşı programı uygulayacağız” dedi.

YENİ SEZONDA TRİBÜNLERE DÖNÜŞ PLANI: “Kademeli normalleşme adımlarıyla vaka ve ölüm sayılarındaki azalmanın, önemli ölçüde sürüyor olması, tedbirlerin amacına ulaştığını gösteriyor. Seyircisiz oynanan Süper Lig’de önümüzdeki sezon tribünleri doldurmayı temenni ediyoruz”

MUSİBETİN ETKİLERİ AZALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salgının başladığı günden beri, açılma kapanma kararlarının ardı arkasına gelmesinin sebebi, bu müsibetin ülkemiz üzerindeki etkilerini azaltmaktır. Kademeli normalleşme adımlarıyla vaka ve ölüm sayılarındaki azalmanın, önemli ölçüde sürüyor olması, tedbirlerin amacına ulaştığını gösteriyor” dedi.

Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi

İŞTE ALINAN YENİ KARARLAR

– Sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi 22.00-05.00 arasında uygulanacak. Bu sınırlama hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında uygulanacak.

– Temmuz ayında bu kısıtlama sayıları vaka ve vefat sayıları ve aşılamaya göre yeniden belirlenecek.

– Restoran, lokanta gibi yerler sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında belirlenen kurallara göre; gece 24.00’e kadar paket servisi olacak. Pazar günü ise sadece paket servis.

– Kahvehane, kafe, çay bahçesi, lunapark gibi işletlemeler, sabah 07.00 ile akşam 21.00 arasında pazar günü hariç çalışabilecektir.

– Düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayacak.

– 2021-2022 akademik takvimi 13 Eylül’de başlayacak. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması devam edecek.