PTT elemanları düşürülen maaşları için eylem yaptı!

Paylaş:

Akyazı ilçesinde görev yapan PTT taşeron elemanları, zam beklerken maaşlarının düşürülmesine tepki gösterdi. Özlük haklarının korunmasını isteyerek yetkilere çağrıda bulunan PTT elemanları bir günlük iş bırakma eylemine dahil oldu.

PTT A.Ş. yeni sözleşme döneminde zam oranlarını düşürmek istedi. PTT A.Ş. bünyesinde taşeron olarak çalışan işçiler ise sefalet sözleşmesine karşı birçok ilde iş bırakarak dağıtıma çıkmadı.

ZAM BEKLERKEN MAAŞLARI EKSİLTİLDİ

Daha önceki sözleşme dönemlerinde asgari ücrete ek olarak çalıştıkları birimlere göre yüzde 30, 35 ve 40 oranında zam alan 14 bin dolayında PTT A.Ş. bünyesindeki taşeron işçi, bu sözleşme döneminde bu oranların düşürülmesiyle karşılaştı. Zam beklerken daha önceki sözleşmelerde yer alan haklarından da olan işçiler; Aralarında Sakaryanın da bulunduğu İstanbul’dan Kocaeli’ye, Bursa’dan Elazığ’a, Dersim’den Batman’a kadar birçok ilde iş bıraktı.

Maaşlarındaki indirime tepki olarak bir günlük iş bırakma eylemine Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki PTT taşeron elemanları da dahil olarak destek verdi.

Maaşlarının %30’dan %15’e düşürülmesine tepki için bir günlük iş bırakma eylemi yapan Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki PTT taşeron elemanları, özlük haklarının da korunmasını isteyerek yetkililere çağrıda bulundu.

”AMACIMIZ HAKLARIMIZI KORUMAK”

Elemanlar, Türkiye genelinde yapılan haksızlıklara karşı direnişe destek olabilmek ve haklarını koruyabilmek amacıyla böyle bir eylemi yaptıklarını ancak bu eylemi çalıştıkları kuruma bir saygısızlık olarak düşünmediklerini ifade etti.

Geçmiş yıllarda yapılan sözleşmelerde asgari ücretin yüzde 30 ila 40’ından fazla fark aldıklarını belirten PTT çalışanları, yeni sözleşme ile kendilerine yüzde 10 gibi bir zammın dayatıldığını söyledi.

Elemanlar, ”Çocuklarımız ve ailelerimizin geleceği için kurumun tüm yükünü sırtlanmış biz taşeron işçilerin bu talebinin dikkate alınacağını umuyoruz. Bize destek olun, her gün evinize misafir olan taşeron işçiler hakkını alsın” diye konuştu. SHA / Sakarya – Akyazı