Rektör Savaşan, SAÜFEST’te stantları tek tek dolaştı

Paylaş:

SAÜFEST bünyesinde öğrenci topluluklarının tanıtım stantlarını gezen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, büyük ilgiyle karşılandı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, tüm stantları gezerek öğrencileriyle keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Kendisine SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, SAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yaşar Kahraman, SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Altundemir ve SAÜ Kültür Şube Müdürü Abdurrahman Şafak eşlik etti.

Üniversite bünyesindeki teknoloji merkezleri ile teknoloji topluluklarının faaliyetlerinin tanıtılmasına yönelik açılan stantlarda Rektör Savaşan, yapılan proje ve ürünlerle ilgili öğrencilerden detaylı bilgi aldı.

Üniversiteye gelen ilkokul öğrencileriyle birebir ilgilenen Savaşan, bu tür etkinliklerin çocuklara örnek olması adına değerli olduğunun altını çizerek çocukları tebrik etti. Uluslararası öğrencilerin açtıkları stantlarda öğrencilerin ülkeleri hakkında geniş bilgiler aldı, yöresel kıyafetlerini giyerek toplu fotoğraf çektirdi.

Sakarya Üniversitesinin ilgili fakültelerinde yapılmış olan sanatsal ve kültürel çalışmalar ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme kursları, gençlik merkezleri ve halk eğitim merkezlerinde üretilen geleneksel, yöresel, sanatsal ve kültürel ürünlerin sergilerinde öğrencilere sorular sorarak bilgi aldı.

SAÜFEST, 18 Mayıs’a kadar devam edecek.