Sağlıkçılar bir çatı altında

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’de Gözetmen Öğretmen olan Mahmure Çolak, sağlık çalışanı ve emekli sağlıkçıları bir araya getirerek ‘Sakarya Sağlık Çalışanlar ve Emeklileri Derneği’ adıyla bir dernek kuruluş çalışması başlattı.

Sağlık sektöründe başarılı çalışmaları, tecrübesi ve sosyal etkinliklerinin yanısıra medya dünyasında yazıları ile takip edilen Mahmure Çolak yeni bir oluşuma daha imza attı.

DERNEK DİLEKÇESİNİ TESLİM ETTİLER

Derneğin kuruluş dilekçesi Sivil Toplum İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kuruluş süreci ile açıklamada bulunan derneğin kurucusu Mahmure Çolak, “Amacımız dernek üyelerinin ve sağlık çalışanlarının ortak ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmektir. Kamu çalışanları ya da sağlık alanında kurulmuş dernek, vakıf vb. arasında karşılıklı dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamak çalışma ve toplumsal barışın sağlanması ve devam ettirilmesi için çaba göstermek ve mücadele etmektir” ifadelerini kullandı.   

SAĞLIKÇILARIN ÖRNEK DAYANIŞMASI

Yeni bir dernek kurmanın heyecanını yaşayan üyeler; Mahmure Çolak, Birgül Soytürk, Abdülkerim Çatalbaş, Huriye Toker, Öznur Demir, Zerrin İlter ve İlke Çeroğlu, öncelikli amaçlarının Sakarya’da sağlık çalışanları ve emeklileri arasında dayanışmayı arttırmak, sağlıkçıları bir çatı altında toplamak olduğunu bildirdi.