SAKADER’de mezat heyecanı sürüyor

Paylaş:

Kıvrık gagalı üreticiliğinde bir marka olan Sakarya Muhabbet Kuşu ve Kıvrık Gagalı Üreticileri Derneği (SAKADER) her hafta Cumartesi günleri muhabbet kuşu ve papağan cinslerini, meraklıları ve yetiştiricileri ile buluşturmaya devam ediyor.

DÜNYA SAKARYA’YI TANIDI

2017 tarihinde kurulan SAKADER gösterdiği faaliyetlerle dikkat çekiyor. Dernek yönetici ve üyelerini yetiştirdiği kuşlar geçtiğimiz yıl ülke ve dünya çapında düzenlenen yarışmalarda büyük başarılar elde etti.

Son olarak; 1. Kıtalararası Kafes Kuşları Şampiyonası’nda, Başkan Birol Şahin’in yetiştirdiği Show Jumbo cinsi Muhabbet Kuşu Dünya Birincisi olmuştu.

Sakarya’nın, alanındaki ilk tescilli derneği olarak bir marka oluşturduklarını belirten dernek başkanı Birol Şahin, “SAKADER’i bir marka haline getirerek, kıvrık gagalı yetiştirliğinde gösterdiğimiz faaliyetlerle ilimizin adını uluslararası alanda duyuruyoruz” dedi.

CUMARTESİ HEYECANI

SAKADER’de düzenli olarak devam eden ve cumartesi akşamlarının vazgeçilmezi olan mezat etkinliği, kuşseverlere hoşça vakit geçirmelerini sağlarken, katılımcılara ikramlarda bulunuluyor. 7’den 70’e kuşseverin yoğun ilgi gösterdiği açık artırmalı satışlar oldukça heyecanlı görüntülere sahne oluyor.

KUŞSEVERLERE DESTEK

Tüm kuşseverleri aileleri ve çocukları ile birlikte derneklerine beklediklerini ifade eden Başkan Şahin, kuş beslemeye merakı olan ve yetiştirmek isteyenlere, bilgilendirme, besleme, bakım, yavru alma ve sağlık sorunları konularında gerekli her türlü desteği verdiklerini söyledi.

MEZAT ETKİNLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Mezatlara ilginin giderek arttığını belirten Başkan Şahin, “Ramazan bayramı nedeniyle ara verdiğimiz mezat etkinliğimiz bu haftadan itibaren devam ediyor. Her hafta Cumartesi akşamı 20:00-24.00 saatleri arası; Büyükşehir Belediyesi Katlı Otopark arkası, eski Doğumevi Çocuk Acil Giriş karşısında bulunan derneğimizde düzenlediğimiz mezatımıza, hobici ve hayvansever tüm dostlarımızı bekleriz’’ diye konuştu.

Sakarya Haber Ajansı / Sakarya – Adapazarı