Sakarya’da faaliyet gösteren yerel medya kuruluşları ve gazeteciler, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya gelerek birlik ve dayanışma mesajı verdi.
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti, Sakarya Gazeteciler Birliği, Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) ile Adapazarı Gazeteciler Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği program, şehir basınını aynı sofrada buluşturdu.
Basın camiası aynı sofrada
Elegante Restaurant’ta gerçekleştirilen programa, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) Başkanı Remzi Adıyaman ile Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel ev sahipliği yaptı.



Programa Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, il protokolü, bürokratlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Katılımcılar, Ramazan’ın paylaşma ve kaynaşma ruhu içerisinde birlikte oruçlarını açarak mesleki dayanışmayı pekiştirdi.
Vali Doğan basının önemine vurgu yaptı
Programda konuşan Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Ramazan ayının toplumsal birlikteliği güçlendiren özel bir zaman dilimi olduğunu ifade etti. Basının kamuoyunu doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevine dikkat çeken Doğan, gazetecilerin üstlendiği sorumluluğun büyük önem taşıdığını belirterek, özveriyle görev yapan basın mensuplarına teşekkür etti.
Başkan Alemdar’dan ortak akıl vurgusu
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise konuşmasında şehrin gelişiminde tüm kesimlerin katkısının kıymetli olduğunu dile getirdi. “Nefes aldığımız, suyunu içtiğimiz ve sokaklarında yürüdüğümüz Sakarya’nın gelişimi için hepimiz katkı sağlamalıyız. Her emeğin değerli olduğunu bilerek ilerliyoruz. Ortak akılla hareket ediyor ve ‘Bu şehir hepimizin’ diyoruz” ifadelerini kullanan Alemdar, iftar organizasyonuna öncülük eden cemiyet ve dernek başkanlarına teşekkür ederek basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.
Gecede, mesleki dayanışma ve şehir adına ortak sorumluluk bilinci ön plana çıkarken, Sakarya basınının birlik içinde hareket etmesinin önemine vurgu yapıldı. Ramazan ayının manevi ikliminde gerçekleşen buluşma, hatıra fotoğrafları ve samimi sohbetlerle sona erdi.

