Sakarya’da 23 Nisan coşkusu

Paylaş:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sakarya’da tüm okullarda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Bayram dolayısıyla Serdivan Bahçelievler Gazi İlkokulunda Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve il protokol üyelerinin katılımıyla kutlama programı düzenlendi.

Program öncesinde Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve öğrenciler tarafından okul bahçesine çam ağacı fidanı dikildi.

Sunumunu okul öğrencilerinin yaptığı bayram kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümünün anıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında Bahçelievler Gazi İlkokulu 4/K sınıfı öğrencisi Ahmet Ensar Sayar’ın öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı yaptı.

İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı konuşmasında; “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışının 102. Yıl Dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; dünya üzerinde eşi benzeri bulunmayan bir bayramdır ve necip milletimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisini meydana getirmek hususunda gösterdiği büyük gayreti ifade eder. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920’de henüz Cumhuriyet kurulmamıştı ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin geleceğini inşa ediyordu. Bugün çocuklarımız dünya çocuklarıyla beraber sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçluyuz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olması ile bizleri onurlandırıyor.
Değerli Meslektaşlarım,
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Milletimizin geleceği, bugünün çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır”. Ülkemizin ve öğrencilerimizin daha güzel bir geleceğe sahip olması biz eğitimcilerin gayretli çalışmalarına bağlıdır. Evlatlarımız, daha güçlü bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın ilham kaynağıdır.

Yavrularımızı gül yetiştirenlere mahsus hevesle, sevgi ve şefkatle yetiştirmeli, onların hassas gönüllerine karamsarlık gölgesinin düşmesine müsaade etmemeliyiz. Yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yetiştireceğimize, cumhuriyetimizin değerlerini onlara aktarmaya devam edeceğimize inanıyoruz. İlim meşalesini kuşaktan kuşağa devredecek, değerleri ile gurur duyan, kendine güvenen, çağın son teknolojisi ve yöntemleriyle, sorun çözen bir yaklaşımla eğitim görmelerine rehberlik ettiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.
Ülkemizin ve İnsanlığın Geleceği, Yeni Bir Dünyanın Habercisi Sevgili Çocuklar,
Sizlerden beklediğimiz çok çalışarak, çok okuyarak kendinizi her bakımdan geliştirmenizdir. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz sizlerin, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için azim ve kararlılıkla sorumluluklarınızı yerine getireceğinize inancım tamdır. Başarınız, ülkemizi güzel günlere taşıyacaktır. Hiçbir zaman unutmamalısınız ki, çalışırsanız, kendinize inanırsanız ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirirseniz istediğiniz bütün hedeflere ulaşabilirsiniz. Ülkemizi daha ileriye taşımak için birlik, barış ve kardeşlik içinde çalışmak gerektiğini unutmayın. 23 Nisan’ın anlamını kavrayarak, size emanet edilen ulusal egemenliğe, bağımsızlığa büyük bir bilinçle sahip çıkmalısınız.

Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanız, milletçe ortak amacımızdır. Hepinizi çok sevdiğimizi ve sizlere güvendiğimizi, siz sevgili çocuklarımızın en iyi şartlar altında kaliteli bir eğitim almanız, güven içerisinde yarınlara hazırlanmanız için tüm imkânlarımızı seferber ettiğimizi ifade etmek istiyorum.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum ve köklü bir medeniyetin evlatları olan siz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı tebrik ediyor, sizleri kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum” dedi.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Katılımın yoğun olduğu okul bahçesindeki programda şiirler okundu, bağlama dinletisi icra edildi, dünya çocukları ve halk oyunları gösterileri yapıldı, öğrencilerin anne ve babalarıyla birlikte katıldığı yarışmalar düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Bandosu’nun destek verdiği program okulun 4/H ve 4/L sınıflarının gösterisi ve final tablosuyla sona erdi. TBMM’nin açılışının 102. yıl dönümü nedeniyle final tablosunda öğrenciler havaya 102 balon uçurdular.

Davetlilerin ve programı izleyen vatandaşların alkışlarıyla beğenilerini ifade ettiği program sonunda Vali Çetin Oktay Kaldırım ve protokol üyeleri; öğrencileri, öğretmenleri ve okul yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik ederek günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.