Sakaryaspor’da teknik direktör arayışı

Paylaş:

Abdullah Ercan ile yollarını ayıran Sakaryaspor teknik direktör arayışında iki isim öne çıktı. Suat Kaya ve Osman Özdemir arasında seçim yapacak yönetim kurulunun yarın kararını açıklaması bekleniyor

Sakaryapor yönetimi yeni teknik direktör konusunda birkaç isimle görüşürken, hoca adaylarının sayısını ikiye indirdi. Bu akşam toplanan yönetim kurulunun Suat Kaya ve Osman Özdemir arasında oylama yapacağı öğrenildi. Yönetim kurulunun teknik direktör kararını yarın kamuoyuna açıklayacağı belirtildi.

SUAT KAYA KİMDİR?
1967 yılında dünyaya gelen Suat Kaya Galatasaray Spor Kulübü’nün efsane isimlerinden. Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray altyapısında görev alan Kaya, minik takımı ve PAF takımı üst üste iki kez şampiyon yaptı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca üç kez Büyükşehir Gaziantepspor, Orduspor, Çaykur Rizespor, Diyarbakırspor, Tokatspor, Göztepe, Bucaspor ve Menemen Belediyespor’u çalıştırdı. Kaya aynı zamanda geçen sezon Menemenspor’un başında şampiyonluk sevinci de yaşadı.

OSMAN ÖZDEMİR KİMDİR?
Osman Özdemir, 1 Eylül 1961 Adapazarı doğumlu. 80’li ve 90’ı yıllarda Gençlerbirliği, Adanaspor, Konyaspor Yozgatspor, Sakaryaspor gibi birçok Süper Lig ve 1. Lig ekibinde top oynadı. Teknik direktörlük kariyerine 1996-1998 yılları arasında Sakaryaspor’da alt yapı görevlisi olarak başladı. Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Diyarbakırspor’da yardımcı antrenörlük yaptı. Daha sonra sırasıyla Kırıkkalespor, Çankırıspor, Gençlerbirliği Oftaş, Orduspor, Adaspor, Konyaspor, Adana Demirspor, Kartalspor, Sakaryaspor, Hacettepe, İnegölspor, Sakaryaspor ve Diyarbekirspor takımlarını çalıştırdı. Özdemir 2015 ve 2017 yıllarında iki kez Sakaryaspor teknik direktörü olarak görev yaptı.