SAÜ Mühendislik Fakültesi kalitesini yeniden tescilledi

Paylaş:

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin öğrenci alan tüm bölümleri, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutularak akreditasyonunu güncelledi.

Çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluş olan MÜDEK, SAÜ Mühendislik Fakültesinin aktif tüm bölümlerini önce çevrim içi daha sonra ise yüz yüze değerlendirdi. Eğitim öğretim kalitesini çeşitli kriterler açısından inceleyen MÜDEK değerlendirme takımı, sadece bölümlerin öğretim üyeleriyle değil, dış paydaşları ve öğrencileri ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Sıkı bir değerlendirme sürecinin neticesinde aktif tüm bölümlerin akreditasyonunu yeniden tescilledi ve 30 Eylül 2025 tarihine kadar akredite olmaya hak kazandı.

MÜDEK’in uluslararası anlaşmaları bulunduğundan SAÜ Mühendislik Fakültesinin bölümlerine aynı zamanda akreditasyon süresi boyunca geçerli olmak üzere “Avrupa Etiketi” – EURopean ACcredited Engineer Label (EUR-ACE) verildi.

Mühendislik Fakültesinden yapılan açıklamada, “Bizi tercih eden öğrencilere fark oluşturacağı için kalite yolculuğundaki başarısını sürdüren Mühendislik Fakültesi Bölümlerini tebrik ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

MÜDEK Akreditasyonu ve EUR-ACE ®

MÜDEK akreditasyonu ile birlikte EUR-ACE ® etiketi sayesinde mühendislik programları, hem Avrupa standartlarına hem de uluslararası yüksek standartlara sahip olduklarını belgeler. Böylece mezunların Avrupalı işverenler tarafından tanınmaları da güvence altına alınmış olur. Diğer yükseköğretim kurumlarına yapılan master ve doktora programlarına başvuruları kolaylaştırır. Mühendislik mesleğinin düzenlendiği ülkelerde EUR-ACE ® etiketli programlar kayıtlı veya yeminli mühendis olmak için gerekli olan eğitim gereksinimlerini karşılamaktadır. Mesleki yeterlilik tanınması üzerine, AB Direktifi tarafından teşvik olarak EUR-ACE ® etiketli bölümlerin lisansüstü hareketliliğini kolaylaştırılmıştır.