SAÜ ve SUBÜ’de ‘turnike’ dönemi

Paylaş:

Salgın nedeniyle uzun bir aradan sonra geçtiğimiz 27 Eylül’de öğrencilerine kapılarını yeniden açan Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Covid-19 tedbirleri üst düzeyde devam ediyor. Yerleşkeye HES kodu kontrollü kartlı geçiş sağlayan turnikeler konuldu. 

TERDBİRLER ARTIRILDI

Binalar ve sınıfların dezenfekte edildiği üniversitelerde öğrenci ve öğretim elemanlarının sağlıklı ve güvenli bir eğitim yılı geçirmesi için tedbirler gün geçtikçe artıyor.

Kampüs yerleşkesi içerisinde bulunan yaşam alanlarında, binalarda, dersliklerde ve yemekhanede alınan tedbirlere bir yenisi eklendi. Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni düzenleme ile yerleşke girişlerine kartlı geçiş sağlayan turnikeler konuldu. Yeni düzenleme ile birlikte öğrenciler kimlik kartlarına tanımlanan HES kodu ile giriş yapacak. 

HES KODU İLE GÜVENLİ GİRİŞ

Henüz öğrenci kimliklerini alamayan öğrenciler güvenlik görevlilerin kontrolleri altında Hayat Eve sığar Programlarındaki HES kodları ve risk durumları kontrol edilerek güvenli bir şekilde kampüs yerleşkelerine alınıyor.

Diğer yandan öğrencilerini özel araçları ile üniversiteye getiren araçlardan ve öğrenci taşıyan toplu taşıma araçlarında güvenlik görevlileri tarafından öğrenci kimlik kontrolleri, cep telefonlarından Hayat Eve Sığar programlarından risk durumları kontrol ediliyor. Ayrıca, öğrenci ve personeli taşımacılığı üstlenen araç sürücülerine ve öğrencilere sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda da uyarılarda  bulunuluyor.

Hikmet KESERCİ / Sakarya