Şehrin sorunlarını görüştüler

Paylaş:

Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP), Sakarya Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) ile bir araya gelerek şehrin sorunlarını paylaştı.

Sakarya Sivil toplum Platformu Sakarya’nın sorunlarını konuşmak ve karşılıklı görüş ve öneriler konusunda SESOB Başkanı Hasan Alişan ve yönetim kurulu ile ortak toplantılar düzenleyerek fikir alışverişi ve önerileri değerlendirmeye  devam ediyor.

ŞEHRİN VİZYONU

SESOB’da dün yapılan toplantıda SASTOP,  SESOB ile Sakarya’nın sorunları ve istikbaldeki vizyonu konusunda beklediklerini anlattı. SESOB Başkanı Hasan Alişan ve uönetim kurulu ile birlikte gerçekleşen toplantıda, halen Sakarya’nın 14 sorunu üzerinde açıklama yapan platform temsilcileri, karşılıklı görüşmelerden üzerine çalışılması gereken sayıyı 16 ya çıkardı. 

Sakarya’nın sorunlarını 16 yıldır incelediklerini ve  yöneticilere çalışmalarında kolaylık olması için rapor hazırladıklarını parti ve kişi gözetmeden ilgililere sunduklarını belirten TURABDER Sakarya Şube Başkanı ve SASTOP Moderatör Eş Başkanı Av. Ü. Önder Döker, amacın Sakarya’nın bir an önce daha ileriye gitmesini ve bu konuda markalaşmasını hedeflediklerini söyledi. Döker, bu çalışmalarda SESOB’un önerilerine ihtiyacı olduklarını dile getirdi.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM

SESOB’da düzenlenen toplantıya SASTOP’u temsil eden eski Baro Başkanı Av. Önder Döker, eski Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, eski TÜVASAŞ, Müdürü Fikret Kökalp, Sivaslılar Derneği Başkanı ve Sevgi Derneği Başkan Yardımcısı Aytaç Güner, Devlet Hastanesi Derneği eski Başkanı Erdoğan Yetiş, Yardımcısı Toplum ve Kadın Gelişim Derneği Başkanı Hülya Lüleci ve Adapazarı Meclis Üyesi Haluk Akbay katıldı.

SASTOP temsilcileri, özellikle yıllardır yaşanan Sapanca gölündeki sorunlar için Cumhurbaşkanlığı köşkünde ve Su Havzalar Genel Müdürlüğünde yaptıkları çalışmaları ve aşırı su kullanımı sonucu gölün her zaman su seviyesini tehdit edeceğini rakamlarla ve nedenleri ile açıkladı. Toplantıda ayrıca Akçay Barajının son durumu hakkında karşılıklı bilgi paylaşımı da yapıldı.

GÖRÜŞÜLEN KONU BAŞLIKLARI

Toplantıda; TCDD Genel Müdürlüğü ve Taşımacılık A.Ş. ile yaptıkları toplantıları, Ada Treninin Sakarya’nın bir markası olduğu, Yeni Adliye Sarayı konusunda Adalet Bakanlığında yaptıkları görüşmeleri ve Valiliğin Merkezde olmasının uygun olduğu, Deprem konusunda Ankara’nın ancak 22 yıl sonra sahip çıktığını bu konuda TBMM deprem Komisyonu Başkanı Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu’na rapor sunduklarını, fakat hala bir çalışmanın açıklanmadığı, Sakarya Nehrinin fabrika atık sularının tam olarak denetlenmediği, Çark deresinin düzeltilmesi için gerekli çabanın henüz  yapılmadığı, Trafik ve oto park sorununun devam ettiği, Geyve Boğazı taş ocakları konusunda yakın yerleşim yerleri için sorunun devam ettiği, Raylı sistem konusunda beklenti içinde olunduğu, Kocaali Kimya Sanayi için seçilen yerin Kocaali için büyük sorun olduğu, OSB’lerin yerleşim yerlerinden ve tarım alanlarından uzak yerlere  yapılmasının en uygun seçim olduğu, çimento fabrikalarını yerleşim yerlerinden uzak yerlere yapılması gereltiği, Sakarya’nın kanser konusunda Dilovası’ndan sonra en fazla zarar gören şehir olduğu, suni tatlandırıcıların kontrollü kullanılması, tarım konusunda belediyenin yaptığı çalışmaların tüm şehri kaplaması  ve çiftçiye destek olunmasının önemi, meslek yüksek okullara önem verilmesi, fabrika ve işletmelere hazır elaman yetiştirilmesinin acil bir gereksinme olduğu ve Marka Şehir konusunda hazırladıkları raporun dikkate alınmasının halkın isteği olduğu, gündeme alınan konular arasında yer aldı.

‘ÇALIŞMALARI HASSASİYETLE TAKİPTEYİZ’

SASTOP’u basından takip ettiklerini ve üyelerini de yakından tanıdığını belirten SESOB Başkanı Hasan Alişan, “SASTOP’un yaptığı bu kadar geniş çalışmalardan bu toplantı ile bilgilendik. Çalışmalarınızdaki hassasiyeti takdir ediyoruz. Bizler de sizlere görüş ve önerilerimizi sunduki. Şehrimizin geleceği ile ilgili her konuda biz de çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Yönetim kurulumuz ile çalışma yaptığınız konularda çalışma yaparak ek önerilerimizi sunmak istiyoruz” dedi.

SASTOP heyeti görüşmelere haftaya Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile devam edeceklerini açıkladı.