Tam kapanmada çalışmalar aksamadan sürecek

Paylaş:

17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma öncesinde bürokratlarıyla buluşan Başkan Yüce, “Bu süreçte daha hassas ve özverili davranacak, çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. 24 saat esaslı bir hizmet anlayışına sahip olarak bu dönemi en iyi şekilde geçireceğimize inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek tam kapanma öncesinde bürokratlarıyla bir araya geldi. SGM’de yapılan toplantıda 24 saat esaslı çalışmanın gerekliliğine işaret eden Başkan Yüce, sürecin daha hassasiyet ve özveri gerektirdiğine dikkat çekerek, herhangi bir aksaklık yaşanmaması adın seferber olunmasının önemini vurguladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede tedbirlere uyumun çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Bir yıldır hayatın içerisinde yer alan kovid-19 salgını sebebiyle tüm dünyayla birlikte şehrimizde de kamusal ve bireysel alanlarda normalin dışında kimi uygulama ve tedbirler geliştiriyoruz. Salgının varyantları, yayılma hızı bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de küresel bir salgınla yüz yüze olduğumuz inkâr edilemez bir gerçek. Bu süreçte salgından kurtulmak adına ülke olarak hep birlikte pek çok fedakârlıkta bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Yüce, şunları söyledi: “Sağlık hayatın temeli. Bir nefes sıhhat her şeye bedeldir. Zor zamanlardan geçiyoruz. Cumhurbaşkanımızın aldığı karar doğrultusunda bugün itibariyle başlayacak olan tam kapanmayla birlikte bu fedakârlıklara bir yenisini daha ekleyeceğiz. Birlikte olmayı, omuz omuza saf tutmayı, aynı sofrada yemek yemeyi, birlikte gülmeyi özlediğimiz tüm sevdiklerimize ve sağlığımıza kavuşabilmek için Mübarek Ramazan ayının bir kısmını ve Ramazan Bayramı’nı evlerimizde geçireceğiz. Tam kapanma sürecinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.”

24 SAAT ESASLI ÇALIŞMA

“Ekiplerimiz 24 saat görev başında olacaklar. Tam kapanmanın başlamasıyla birlikte yaşanabilecek talep yoğunluğu ve aksaklıkların giderilmesi adına tam kapanmanın ilk haftasında yani 30 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında Su ve Kanalizasyon İdaremiz, İtfaiye, zabıta, mezarlıklar ve defin işleri, ulaşım ve yol bakım ekiplerimiz çalışmalarına mevcut şekliyle devam edecek ve Sakaryalıların hizmetinde olacaktır. Büro ve ofis çalışanlarımız da hemşerilerimize hizmet etmeye devam edecektir. Daire başkanlıklarımız uygun ve ihtiyaç gördüğü personelleri ile görev başında yer alacaktır.”

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ 24 MAYIS’TA

“Tam kapanmanın ikinci safhasında yani 8 Mayıs- 16 Mayıs tarihleri arasındaki 9 günlük bayram tatilinde ise çalışmalarımıza resmi tatil çalışma sistemine uygun olarak devam edeceğiz. Su ve Kanalizasyon İdaresi, itfaiye, zabıta, mezarlık ve defin işleri ekiplerimiz görevlerinin başında olacaktır. Mayıs ayı Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis toplantımızı 24 Mayıs Pazartesi saat 14.00’te gerçekleştireceğiz. Yaptığımız bunca fedakârlığın amacına ulaşabilmesi ve salgından biran evvel kurtularak sağlıklı günlere kavuşmak için tedbirlere uyalım. İnşallah bugünleri hep birlikle atlatacağız. Biz Sakaryalı hemşehrilerimizin her dem hizmetindeyiz. Bu süreçte de vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız.”