Paylaş:

Adapazarı sokak ve caddeleri bazen amatör müzisyenlere sahne oluyor. Bir köşede elinde bağlaması ile, yoldan geçen vatandaşlara hüzünlü şarkılar söyleyen bu sanat aşığı adam dikkatleri çekiyor…

Kurduğu küçük seyyar anfisi ve elektro bağlaması ile sokaklarda mini konserler veren bu derin bakışlı adam, “Bağlama Babası” lakabıyla anılan Sakarya Karasulu Turgay Şahin. O kendi kendine öğrendiği sazıyla, sanat müziğinden, halk müziğine ve arabeske kadar her şarkıyı seslendirme yeteneğine sahip. Söylediği hayata sitemli şarkılar, dinleyenleri etkilerken kendisi de derin duygulara dalıp gidiyor.

Bağlaması ile şarkı söyleyerek dinleyenlerin bıraktığı bahşişlerle geçimini sağlamaya çalışan Turgay Şahin, neden bu yolu seçtiğini soranlara, “Çalmıyorum, çırpmıyorum. Kimsenin hakkını da yemiyorum. Elimden gelen bu, ekmeğimi böyle kazanmaya çalışıyorum” diyor.

Zaman zaman yanında küçük bir çocukla görülen Turgay Şahin, onun 6 yaşıdaki torunu Batıhan olduğunu söyledi. Babası hapiste olduğu için torununa bakmak zorunda kalan bu dertli adamın hali, görenlerin içini burkuyor. Dede torun bu soğuklarda sabahtan akşama kadar geçim derdi ile dolaşırken, dertli bağlamanın yanık sesi Adapazarı sokaklarında yankılanmaya devam ediyor.

Etiketler: