Tümen Camii’nde güzel final

Paylaş:

Semerciler Mahallesi Çark Caddesi’nde bulunan Tümen Camii Derneği, sosyal faaliyetler kapsamında geçtiğimiz 2015 Aralık ayında başlattığı “gençlerle sabah namazı buluşmaları” etkinliğini geçtiğimiz cuma sabahı güzel bir finalle tamamladı.

1952 yılında halk tarafından yaptırılan Tümen Camii’nin Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, gösterdiği faaliyetlerle kamuoyunda güzel izler bırakıyor. Derneğin, gençleri namaza başlatmak ve sevdirmek için düzenlediği “Gençlerle sabah namazı buluşmaları” etkinliği topluma güzel örnek oldu. Başlatılan etkinlikte yaklaşık 4 ay boyunca cami cemaati ile namaza katılan gençler namaz sonrası dernekte hazırlanmış sabah kahvaltısına katıldı. Hep birlikte neşe içinde yapılan kahvaltılarda güzel bir ortam oluştu.

Dostluk ve kardeşlik vurgusu

Etkinliği son haftasında sabah namazı öncesi bir sohbet düzenleyen Tümen Camii İmamı Bayram Hızal, dostluğun ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak, müslümanların dünya ve ahiretini kazanmak için dostluk ve kardeşliği önemsemesi gerektiğini söyledi.

Sabah namazı sonrası devam eden sohbete, Diyanet-Sen Sakarya İl Başkanı Ali Güzeldal ve Maltepe Mehmet Akif Camii İmamı Vahit Yeniay da katılarak, yaptıkları sohbet, okudukları Kur’an-ı Kerim ve kasidelerle cuma sabahına manevi bir hava kattı.

Çanakkale şehitleri anıldı

Güzeldal, Kur’an tilavetinden sonra Mart ayının ülkemiz için önemini belirterek Çanakkale zaferini ve şehitlerimizi andı. “Onlar bize bu toprakları vatan olarak bırakmak için canlarını, mallarını feda etti. Bugün ülkemizde özgür ve huzur içinde yaşıyorsak bunu onlara borçluyuz. Şehit torunları olan bizler bu vatanın kıymetini bilmeliyiz” diyen Güzeldal, Çanakkale şehitleri için dua yaptı. Ardından Vahit Yeniay Hoca, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” kasidesini okudu.

Son kahvaltıda güzel tablo

Kılınan sabah namazı, sohbet ve dualardan sonra sabahın ilk ışıklarında, dernek binasında hazırlanmış olan kahvaltı programına geçildi. Samimi bir ortamda ikram edilen sabah kahvaltısı ile cuma gününe güzel bir başlangıç yapıldı.

Etkinliğe Tümen Camii İmamı Bayram Hızal, Tümen Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Gümüşel, müezzin Sadık Çıtır, dernek yönetimi, üyeler, Mehmet Alpoğuz, İsmail Aktaşlı, İhsan Kaplan, gençler ve konuklar katıldı.

Namaza başlayanlar arttı

Tümen Camii İmamı Bayram Hızal, gençlerle sabah namazı buluşmaları etkinliğinin çok faydalı geçtiğini belirterek, namaza gelenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Amaçlarının gençlere namazı sevdirmek olduğunu belirten Bayram Hızal, “4 ay kadar önce başladığımız bu anlamlı faaliyete katılanlar sürekli arttı. İnşaallah bu etkinliğimizi gelecek dönem de gerçekleştireceğiz. Namazı sevdirmek ve alıştırmak için düzenlediğimiz bu etkinliğe ilgi gösteren gençlerimize, kahvaltının hazırlanmasına katkıda bulunan camii cemaatimiz, dernek yönetimimiz ve üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.