Türkiye’de tek Dünya’da öncü proje

Paylaş:

Dev müsabakalara ev sahipliği yapacak olan Mollaköy Kano – Kürek müsabaka ve antrenman sahası ön projesi hazırlanarak Gençlik ve Spor Bakanlığına sunuldu.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Geçtiğimiz günlerde İl Müdürlüğümüzde, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce ile bir araya gelerek, Mollaköy Tesislerinin yapımının hızlandırılması konusunda mutabık kaldık. Kano – Kürek Müsabaka ve Antrenman sahasının ön projesi hazırladık ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızın gerekli incelemeleri yapması ve kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından çalışmalara başlayacağız” dedi.

SU SPORLARINDA ZİRVEYE TAŞIYACAK

Arifiye İlçesine bağlı Mollaköy’de yapılacak olan tesisin, Yenilenen ve vizyonu genişletilen projenin Türkiye’de tek, Dünya’da ise kendi alanında öncü bir proje olması hedefleniyor. Ülkemizi su sporları alanında zirveye taşıması beklenen projede: 2250 metre uzunluğunda 150 metre genişliğinde, 3 metre derinliğinde bir yarış parkurunun harincinde pek çok sosyal tesis ile bölgeninde canlandırılması amaçlanıyor. Proje içeriğinde tribün alanları, kayıkhaneler ve idari binalar haricinde bir sporcu barınma merkezi ve konsept bir otelinde yer alması düşünülüyor.

Sakarya’nın tanıtımında önemli bir yere sahip olması beklenen proje içeriğine, Sakarya’nın sembollerinden olan Justinianus (Beşköprü) Köprüsü temalı 2 adet köprü yapılacak.