TYB Sakarya’da yeni Başkan Fahri Tuna

Paylaş:

2600’ü aşkın yazarın aynı çatı altında toplandığı ve 1978 yılından bu yana kamu yararına dernek statüsüyle faaliyet gösteren ülkemizin en büyük yazar teşkilatı Türkiye Yazarlar Birliği’nin, 2009 yılından bu yana ilimizde faaliyet gösteren TYB Sakarya Şubesinin 6. Olağan Kongresi, geçtiğimiz Cuma günü akşamı Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

32 üyeden 17’sinin asaleten, 5’inin de vekaleten katıldığı genel kurulda tek liste ile seçime gidildi. Yapılan seçim sunucunda, 2009’da şubeyi kuran ve ilk dönem başkanlığı (2009-2011) üstlenen biyografi ve portre yazarı Fahri Tuna, iki yıllığına yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Tek liste ile gidilen seçimde, Tuna’nın listesinde Dr. Mehmet Özdemir (akademisyen, SAÜ Türkçe öğretmenliği bölüm başkanı), Kadir Korkut (şair), Dr. M. Alper Cantimur (SAÜ’de tarih akademisyeni) ve M. Furkan Özren (roman yazarı) bulunuyor.

BAŞKAN TUNA’DAN TEŞEKKÜR

Oybirliği ile gerçekleşen seçim sonucunda söz alan yeni başkan Tuna, “Dünyamızı kasıp kavuran büyük salgına rağmen son iki buçuk yılda 89 kültürel etkinlik gerçekleştiren son başkanımız Hasan Sağlam’ı ve yönetim kurulunu kutluyorum. Şubeyi kurduğumuz 1 Nisan 2009 tarihinden bu yana başkan olarak görev yapan Mehmet Özdemir, Rüstem Budak, Hasan Topçu ve Hasan Sağlam’a ve yönetim kurullarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

BAYRAĞIN GÖLGESİNDE TÜRKÇENİN ZENGİNLİĞİ

Yönetim kurulu ve tüm üyeleri yılda en az bir etkinlik düzenlemeye davet eden Tuna, “On bir asır önce Türkistan şehrinden, Hoca Ahmet Yesevi’nin kutlu ocağından yola çıkıp Bosna Hersek’te Mostar şehrinde bulunan Sarı Saltuk Tekkesine kadar, çok büyük coğrafyaları bereketlendiren bu sahih ve duru Türkçeyi, yaşamak ve yaşatmak yolunda, bir nevi bayrak yarışında bayrağı devraldığımızı düşünüyorum. Bu kutlu bayrağı, bir sonraki yönetime devredene kadar yönetim kurulu ve tüm üyelerimizi yılda en az bir etkinlik düzenlemeye davet ediyorum. Türk bayrağının gölgesinde ve Türkçenin zenginliğinde nice güzel ve faydalı kültürel etkinlikler diliyorum” diye konuştu.