‘Ülkemiz için canımızı feda ederiz’

Paylaş:

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 177. yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi ailelerini iftar yemeğinde ağırladı.

Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 177. yıldönümünde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü şehit ve gazi ailelerini unutmadı. Adapazarı Beyaz Kelebek Düğün Salonu’nda düzenlen iftar programına Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Cavit Nartop, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Polis Teşkilatı mensupları ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve eşi Meliha Kaya, düzenlenen programda gelenleri kapıda karşıladı. İftar yemeği öncesinde şehitler için hazırlanan video klip izletildi ve şiirler okundu, Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan musiki grubu dinleti sundu.

Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş

İl Müftüsü Hasan Başiş’in yaptığı dua sonrası programa katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve İl Emniyet Müdürü Kaya tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Şehit aileleri ve gazi yakınları için el emeği ile yaptığı hediyeleri hazırlayan 72 yaşındaki Vasfiye Öner Tayat’a da teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya
Kaya: ‘330 Bin kişilik büyük bir aileyiz’

Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, yaptığı konuşmada ”Polislik; namerdin, haksızın, zalimin karşısında olmak. Mazluma kol kanat germektir. Beraber görev yaptığı meslektaşına güvenmek canını arkadaşına emanet etmektir. Polislik şehitliği istemektir. Bizler bu duyguları benimsemiş tarihinde pek çok aziz şehitlerin kahramanlıklarını can siperane görev yapan birbirine inanan ve güvenen 330 bin kişilik büyük bir aileyiz.

Gayemiz devletimizi yüceltmek, milletimize hizmet etmek suç odaklarına fırsat vermemek gerektiğinden bu kutlu davada bir an bile tereddüt etmeden ülkemiz için canımızı feda etmektir.

Bizler devletimizin yüceltilmesi milletimizin hak ettiği güven ve huzura ulaşa bilmesi için her gün daha çok çalışacağız. Asla inandığımız bu yoldan mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Tarihin derinliklerinde olduğu gibi polisimiz çok kısa bir zamanda vatanın bağımsızlığı, devletin bütünlüğü için 15 Temmuz’da da gözünü kırpmadan kahramanca mücadele etmiş ve 63 silah arkadaşımızı şehit vermiştir. Bölücü terör örgütüyle mücadele ederken Mardin’de şehit olan iki kız çocuğu babası Emniyet Müdürü Tufan Kasra, Hakkari’de hayatlarının baharında şehit olan Yasin Boran ve Yılmaz Gündüz, Sakarya’nın huzuru için fedakârca gece gündüz mücadele edip kanun kaçaklarını motosikletiyle kovalarken şehit olan Yunus polisimiz bir erkek evlat babası Mehmet Tekcan gibi tüm şehitlerimizin maneviyatları bize güç ve azim vermektedirler.

ONLAR BİZİM ONURUMUZ

Gerektiğinde bayrak için, devlet için din için vatan için şehit olmak bizim yeminimizdir. Bu kutsal görevi canı pahasına icra ederken Gazi olmuş meslektaşlarımız da bizim onurumuzdur.

Allah birliğimizi dirliğimizi ve varlığımızı ebediyen daim etsin. Bugün bir arada bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bize bu toprakları vatan yapmış tüm şehitlerimize ve edebiyate intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan fedakar gazilerimize de bir ömür büyü sağlık ve mutluluk diliyorum. Emekli ve halen çalışan tüm emniyet mensupları ve ailelerinin Polis Haftasını kutluyorum.

İftar yemeğimizi katılan ve bizi onurlandıran siz değerli konuklarımıza şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyor en derin saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce
Yüce:En çok özlediğimiz mevki şehadettir

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, programda yaptığı konuşmada, ”Çok saygıdeğer vali kıymetli eşleri, çok değerli  Garnizon komutanı  ve kıymetli eşleri,  çok değerli Cumhuriyet baş savcım ve kıymetli eşleri çok değerli  Sakarya üniversitesi rektörü ve kıymetli eşleri, çok değerli il emniyet müdürü ve kıymetli eşleri çok değerli katılımcılar ve şehitlerimizin  yakınları çok değerli elleri öpülesi  büyüklerimiz ve şehitlerimiz yakınları her birinizi bu güzel Emniyet teşkilatımızın  kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutluyorum.

ONLARIN YARALARI GÜL DAĞITIYOR

Yüreklerinde kor ateş yanarken etrafına zemzem saçan zemzem ikram eden şehit aileleri her birinizi sevgiyle, hürmetle selamlıyorum. İyiki varsınız. Bizler bu milletinin evlatları olarak şehitliğe namzetiz. En çok özlediğimiz mevki şehadettir. Mevlam şehitlerimize rahmet eylesin ailelerine sabır-ı cemiller ihsan eylesin. Onların yüreklerindeki yarayı tatbiki biz ne kadar hissedebiliriz. Yara orda yanıyor ama o yara etrafa gül dağıtıyor. Etrafa selam dağıtıyor. Hürmet dağıtıyor. Selam olsun sizlere  selam olsun şehit ailelerine.

Güzel bir söz vardır; ‘Koşarken yanında olan senin değil  düşerken yanında olan senindir.’ İşte bizler düşme zamanında düşerken yanımızda olanları saygı ile selamlıyor. Şehit ailelerimizi hürmetle selamlıyorum. Gecemiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım
Vali Kaldırım: ‘Baştacımızsınız

Vali Çetin Oktay Kaldırım, iftar programında yaptığı konuşmada, ”Aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri, baştacımız şehit anne babaları, eşleri, evlatları, yakınları bugün şanlı mazisi ile kahramanlıkları ile 177. yılını kutladığımız emniyet teşkilatımızın çok değerli mensupları üyeleri çok değerli Büyükşehir Belediye başkanımız, Başsavcımız, Garnizon Komutanımız, Rektörlerimiz, Alay Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Müftümüz, çok kıymetli hanımefendiler, beyefendiler böyle anlamlı bir günde hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Haftanın polis teşkilatına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabi çok asil bir milletin evlatlarıyız. Hiç bir millete nasip olmayacak değerleri taşıyan şanlı bir  milletin evlatlarıyız.

MANEVİ ATMOSFER

Köklü tarihinden bugüne kadar hep insanlık yapmış bir milletin evlatlarıyız. Ne kadar gurur duysak azdır. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış, canıyla değer kazanmış kahraman gazilerimizin kahramanlıklarıyla bize emanet edilmiş çok mübarek Aziz bir vatan toprağı paylaşıyoruz.

Ramazan tabi biraz manevi duygularımızın kabardığı maddi duyguların törpülendiği, merhametin iyiliğin hayır duygularının ön plana çıktığı Yunus’un deyimiyle kendimizi biraz sineye çektiğimiz iç muhasebesi yaptığımız biraz kendimize ve etrafımıza donduğumuz bir ay. Bu manevî atmosferde bu ayı idrak ediyoruz. Biraz buruk geçti. Pandemi ve salgının etkisiyle sizlerden şehit ve gazi ailelerimizden uzak kaldık. Tekrar bu ramazanda kaynaşma imkanı bulduk.

İnşallah bu aziz vatan ebediyen var olacaktır. Bu asil millet yeryüzünde ebediyen var olacak, insanlığa insanlık öğretmeye devam edecektir. Rabbim vatanımızı korusun. Bayrağımızı gönderden indirmesin, bu asil milleti değerleriyle maneviyatıyla insanlığıyla daim eylesin.

Tabi şehitlerimizin bize bıraktığı vatan kadar büyük bir sorumluluk vardır. Bu sorumluluk çok büyük çok ağır. Rabbim bu sorumluluğun hakkını vermeyi nasip etsin. Bizleri mahcup etmesin. Çok çalışmalı, şehitlere kahraman gazilere ve asil millete layık olmalıyız.

DÜNYADA ÖRNEK TEŞKİLAT

Polis teşkilatımız çok  şehitler vermiş çok kahramanlıklar göstermiş 177 yıllık tarihinde hep şanla şerefle aziz millete hizmet etmiştir. Manevi değerlerine bağlı köklü bir teşkilat. Gecesi gündüzü olmayan, bayramı olmayan, canla başla çalışan bir teşkilat. Görev bilinci ve görev sorumluğumuz son derece yüksek dünyada örnek gösterilecek teşkilatlardan biri bu teşkilat. Malımızı, huzurumuzu can güvenliğimizi teslim ettiğimiz bir teşkilat. Terörle olduğu kadar uyuşturucuyla da mücadelede çok başarılılar. Şehrimizin huzur adası olmasında çok büyük katkıları var.

Birinci önceliğimiz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sizler bizlerin baş tacımızsınız sizler için ne yapsak az.

Devlet olarak yanızında olduğumuzu bir kere daha söylemek istiyorum. Pandemi etkisi azaldı. Ziyaretlere başladık. İnşallah tek tek hepsini ziyaret edeceğiz. Gönüllerini almak dualarını almak bizlere nasip olur.

Huzurla bayrama ulaşmayı Mevlam nasip etmesin. Şehitlere Tepesi boş değil” ifadelerini kullandı.

Hikmet KESERCİ / SHASakarya

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıldönümünde düzenlenen programda Sakarya Haber Ajansı’na günün anlam ve önemine dair konuştu.
Adapazarı İlçe Emniyet Müdürü Osman Gündüz, Sakarya Haber Ajansı’ndan Şule Bayri’ye konuştu.

Röportajlar: Şule BAYRİ