Yeni ticaret bölgeleri geliyor

Paylaş:

SATSO Başkanı Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ankara’da Sakarya Milletvekillerini ziyaret etti. AK Parti Milletvekilleri Dişli, İsen, Yavuz ve Uncuoğlu ile CHP Milletvekili Özkoç, Sakarya’nın çalışma ve hedeflerini SATSO Heyeti ile paylaştı. Milletvekillerine yeni dönemin hayırlı olması dileklerini ileten Kösemusul, “Sakarya’mızın çok daha güzel ve başarılı bir şehir olması için Sn. Vekillerimizin destekleri ile daha yapacak çok işimiz var. Yeni Ticaret Bölgeleri için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ankara’ya giderek bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu. İlk olarak TBMM’de AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu ve CHP Milletvekili Engin Özkoç, SATSO Heyeti ile buluştu. MHP Milletvekili Zihni Açba, Genel Kurulda görevi olduğu için ziyarette bulunamazken, toplantıda konuşan Başkan Kösemusul, SATSO’nun son dönemde gerçekleştirmekte olduğu çalışmaları Milletvekilleri ile paylaştı.

Galericiler ve İnşaat Malzemecileri Sitesi Yapılacak

Kösemusul, “Sanayide kümelenme dönemini titiz çalışmalarımızla inşallah kısa sürede tamamlayacağız. Sanayide özellikle otomotiv sektöründe çok önemli hedeflerimiz var. Otomotiv Üssü Sakarya için gereken ne varsa çok dikkatli planlamayla paydaşlarımızla birlikte hayata geçiriyoruz. Yeni ticaret bölgeleri için çalışmalarımızı hızlandırdık. İnşallah Sakarya’mıza Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Kamyoncular Garajı gibi özel ve nitelikli yeni bir 2. El Galericiler Sitesi ve İnşaat Malzemecileri Sitesi kazandıracağız. Sakarya’mızın çok daha güzel ve başarılı bir şehir olması için Sn. Vekillerimizin destekleri ile daha yapacak çok işimiz var. Ticaret, tarım, turizm ve sosyal çalışmalara daha çok ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Milletvekillerinden SATSO’ya Destek

SATSO Heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti paylaşan Milletvekillerinden ilk olarak konuşan Şaban Dişli, Sakarya iş dünyasının her zaman yanında olduklarını söyledi. İş dünyasının başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayan Dişli, “Şehrimizin önü çok açık. Bu anlamda bizler de çalışmalara her daim destek vereceğiz” derken, Ali İhsan Yavuz, “Ticari yaşamın daha canlı olması için bu zamana kadar iş dünyamız iş birliği içerisinde çalıştık. Bundan sonra da önümüzde birçok gelişme var. İş birliğimiz artarak sürecektir” şeklinde konuştu. Recep Uncuoğlu ise Sakarya ihracat hedefinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Gelişen ve büyüyen bir Sakarya için tüm sorunları en hızlı şekilde çözmek için azami gayret gösteriyoruz” derken, Mustafa İsen, Sakarya’nın ticari yaşamı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İsen, “Büyükşehir Belediyemiz Uzunçarşı için önemli bir çalışma yapıyor. Şehrimizin ticari yaşamının daha nitelikli ve canlı olması çok önemli. Kentsel dönüşümü dikkatli bir şekilde Sakarya’mızın ihtiyacı olan birçok yerinde hayata geçirmek zorundayız. Yeni Ticaret Bölgeleri de bu amaç doğrultusunda önemlidir” diye konuştu. Engin Özkoç ise yaptığı konuşmada İsen’in görüşlerine katkı vererek, “Sakarya için yapılacak her çalışmayı desteklerim. SATSO Ailesinde yer alan, görev alan bir kardeşinizim. Şehrimizin girişinde ve merkezinde yapmamız gereken çalışmalar var. Biz iş dünyamızı her zaman desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.