2. Abdülhamid Han vefatının sene-i devriyesinde anıldı

Paylaş:

Sakarya Devlet-i Aliyye Ocakları, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın vefatının 103. sene-i devriyesi nedeni ile yurt genelinde Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Başkanlığının düzenlediği programa katıldı. 

AYASOFYA’DA MEVLİD-İ ŞERİF

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın vefatının 103. sene-i devriyesi nedeniyle düzenlenen program Ayasofya-Kebir Camii’nde sabah namazı ile başladı. Ayasofya Camiinde mevlüdi şerif okunmasının ardından cennet mekan Sultan 2. Abdülhamid Han Hazretleri Türbesi’ne ziyaret ve tekrar mevlidi şerif okundu.

Cennet mekan Sultan 2. Abdülhamid Han’ın 4. kuşaktan torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve 5. kuşaktan torunu Sultan Nilhan Osmanoğlu da program da bulundu.

‘TARİHİ GÜNÜMÜZE TAŞIYACAĞIZ’

Sakarya Devlet-i Aliyye Ocakları İl Başkanı Çağlar Çolak, anma programı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Cennet mekan ulu hakan Sultan Abdülhamid Han’ın vefatının 103. sene-i devriyesinde genel merkezimizin düzenlemiş olduğu programa teşkilatım ile katılım sağladık. Ulu hakanımızın türbesini ziyaret ettik. Cennet mekan Sultan 2. Abdülhamid Han başta olmak üzere tüm padişahlarımızın ve ebediyete göçmüş olan evliyalarımızın, peygamberlerimizin ruhlarına da okumamızı gerçekleştirdik. 

Bizler Osmanlı torunları olarak Devlet-i Aliyye Ocakları mensupları olarak elimizden geldiğince, unutulan tarihimizi gelenek göreneklerimizi günümüzde gerçekleştirmek için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

DEVLET-İ ALİYYE OCAKLARI’NIN AMACI

Sakarla İl Başkanı Çağlar Çolak, Devlet-i Aliyye Ocakları’nın amacını ise şu sözler ile anlattı: “Devlet-i Aliyye Ocakları Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği… Devlet-i Aliyye Ocakları cennet mekân Sultân Abdülhamid Han hazretlerinin 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu efendinin kurmuş olduğu bir oluşumdur. Bu oluşumun herhangi bir siyasi parti ile bağı bulunmamaktadır.

Gâyemiz Allah’ın rızasına, peygamber efendimizin şefaatine nail olmaktır… Devlet-i Aliyye Ocakları adı altında faliyet göstermekteyiz.

Biz bu yola sadece Allah’ın rızası uğruna yola çıkmış bir topluluğuz. Tarihin bize yüklemiş olduğu sorumluluğun bilincinde olup buna göre hareket etmek için mücadele etmekteyiz.

‘ÜMMET KARDEŞLİĞİ İNŞA EDECEĞİZ’

Dünyanın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, dört bir yanına el uzatıp yeniden ümmet kardeşliğini inşa edeceğiz. Biz farkında olmasak da bizi çağıran müslüman kardeşlerimiz var… Açe’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Arakan’da, Afrika’da, Çeçenistan’da, Bosna’da bizi bekleyen kardeşlerimiz var… Devlet-i Aliyye Ocakları olarak gâyemiz; her daim zalimin hasmı, mazlumun dostu olmaktır. Küfrün saltanatını yıkıp, Allah’ın adaletini sınırlar ötesine taşıyıp göz yaşı olan yere huzur, umutsuzluk olan yere umut, acı olan yere mutluluk taşımak için bu yükü omuzlamış bulunmaktayız.”

‘ADALETİN HİZMETKARLARIYIZ’

Tarih ve kültürümüz günümüze taşıma yolunda faaliyetler göstereceklerini belirten Başkan Çolak, “Makamın ve mevkinin kölesi değil hizmet ve adaletin hizmetkârlarıyız. İnşaallah ilerleyen günler ve zamanlar gâyemizin ne olduğunu siz değerli kardeşlerimizle birlikte yaptığımız faliyetlerle daha iyi açıklamış, anlatmış oluruz” ifadelerini kullandı.