30 Ağustos Zaferi tüm dünyaya bir cesaret örneğidir

Paylaş:

Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, büyük zaferin 99. yıldönümünü kutladı. Coşkun, “Bu zaferle taçlandırılan İstiklal Savaşımız, özgürlük ve bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir” dedi.

ZAFERİN ANLAMI VE ÖNEMİ 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos 1922’de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz’un 99. yılına gelindi. Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandı.

30 Ağustos zaferinin Türk tarihindeki önemini vurgulayan Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “30 Ağustos zaferiyle aziz milletimiz, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Ordunun ne zorluklarla savaştığı, ne kadar büyük bir yokluk içerisinde büyük bir zaferin kazanıldığını, düşman ordusuyla kıyasladığımızda arada büyük bir fark olduğunu idrak ederken bu savaşta milli inancın galip olduğunu görürüz. Bu da bize bir övünç kaynağıdır” dedi.

DÜNYAYA CESARET ÖRNEĞİ

30 Ağustos Zaferinin, dünyaya önemli bir mesaj verdiğini ifade eden Başkan Coşkun, “Zaferle taçlandırılan İstiklal Savaşımız, özgürlük ve bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer, yalnızca bizlere değil, dünyadaki tüm mazlum uluslara, emperyalist güçlere karşı bir cesaret vermiş ve yol göstermiştir.

Bu önemli tarihî olayın 99. yıldönümü vesilesiyle, 30 Ağustos Zaferinin kahramanları başta Gazi M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanları ile suladıkları bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun” diye konuştu.