AFGD Sakarya eğitimleri başarıyla tamamlandı

Paylaş:

Afet Gönüllüleri Derneği (AFGD) Sakarya Şubesi, Sakarya AFAD koordinesinde AFAD Sapanca yerleşkesinde Hafif Arama ve Kurtarma eğitimlerini başarı ile tamamladı.

DÜZENLİ EĞİTİM ALIYORLAR

3 gün süreyle hız kesmeden eğitim alan gönüllüler, tecrübe kazanırken afetlere hazırlık yönünde eğitim verecek düzeye geldi. Gönüllülerin eğitimleri için eğitmen kadrosu düzenli eğitimler planladı ve eğitimler tatbikatlarla devam etti. 

HER AFGD ÜYESİ AFAD GÖNÜLLÜSÜ

Her AFGD üyesi öncelikle AFAD Gönüllüsü olarak eğitimlere katılıyor. Ana misyonu AFAD başta olmak üzere tüm devlet kurumlarına, ihtiyaç halinde gönüllü olarak destek vermek olan AFGD üyeleri, AFAD gönüllüsü olduktan sonra 4 teorik eğitimi tamamlayarak devamında yüzyüze eğitimlere başlıyor. AFAD bünyesinde; ilkyardım, yangın söndürme, temel afet bilinci gibi pek çok eğitimi alıyor. Eğitim ve tatbikatlarda gerekli seviyeye gelen gönüllüler operasyonlara dahil ediliyor.

Gönüllüler ayrıca AFADEM’den eğitmen eğitimi de alarak talep eden tüm gönüllülere eğitim verecek yeterliliğe ulaşmış oluyorlar.

AFAD VE KAŞKAŞ’A TEŞEKKÜR

Eğitim sonunda düşüncelerini paylaşan Afet gönüllüleri, “AFGD Sakarya olarak, AFAD tarafından 3 gün boyunca verilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitimimiz başarılı bir şekilde tamamlandı. AFAD Sakarya’ya misafirperverliklerinden ve üst düzey eğitmenlerine vermiş oldukları son derece verimli, eğlenceli ve tecrübe dolu eğitimden dolayı ve eğitimde bizi yanlız bırakmayan AFAD Sakarya İl Müdürümüz sayın Hüseyin Kaşkaş’a çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

SHA / Sakarya