AFGD’ye “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası”

Paylaş:

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarında fedakârlık göstermeleri nedeniyle Sakarya Afet Gönüllüleri Derneği’ne (AFGD) Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı verildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni’nde 6 Şubat’taki depremlerde arama kurtarma kurtarma çalışmaları nedeniyle belge verildi. Törende Sakarya’dan sadece Afet Gönüllüleri Derneği devlet üstün fedakarlık madalyası aldı.

55 BİN KİŞİYE BELGE VERİLECEK

Cumhurbaşkanlığı tarafından Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni gerçekleştirildi. Törende, 6 Şubat’taki depremlerde yaptıkları çalışmalarından ötürü arama kurtarma ekipleri, STK’lar, kurum ve kuruluşların temsilcilerine madalya ve belge verildi. Ayrıca, valiliklerde düzenlenecek programlarda arama kurtarmaya katılan 55 bin kişiye de belge verileceği açıklandı.

AFGD’NİN BAŞARISI

Törende Sakarya’dan sadece Afet Gönüllüleri Derneği (AFGD) devlet üstün fedakarlık madalyası almaya hak kazandı. Özkurt, madalyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden aldı. Konuyla ilgili olarak konuşan AFGD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ali Samet Özkurt, “Depremde yaptığımız çalışmaların takdir edilmesi bizleri mutlu etti. AFGD olarak, her zaman afetlerde ve acil durumlarda halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.