Sessiz bayram!

Paylaş:

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında tüm yurtta uygulanan “tam kapanma” Ramazan Bayramında da devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Sakarya’da bayramın ilk günü sessizlik hakim olurken kısıtlama 17 Mayıs tarihine kadar sürecek.

SESSİZLİK SÜRÜYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında “tam kapanma” uygulaması Ramazan Bayramını da kapsadı. Bayramın ilk gününde cadde, sokak ve meydanlarda sessizlik vardı.

Atatürk Bulvarı – Sokağa çıkma kısıtlaması denetimleri
Çark Caddesi
Tarihî Uzunçarşı
İstasyon Caddesi
İstasyon Caddesi – Yenidoğan Mahallesi

Tedbirlere yönelik sokağa çıkma kısıtlaması denetimleri aralıksız sürerken, vatandaşların büyük oranda kurallara uyduğu gözlendi. Sokağa, yalnızca kısıtlamalardan muaf olanların çıkabildiği şehir, gün boyu sessizliğe büründü. Şehrin en işlek adreslerinden Çark Caddesi, Atatürk Bulvarı, İstasyon Caddesi, Gar Meydanı gibi bölgeler tam kapanma uygulaması nedeniyle ıssız kaldı.

17 MAYIS SABAHINA KADAR

Tam kapanma başladığı gün itibariyle temel gıda ve ilaç ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri dışındaki tüm iş yerleri kapalı kalmaya devam ediyor. 29 Nisan’da başlayan tam kapanma kapsamındaki sokağa çıkma yasağı, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar kesintisiz sürecek.

Hikmet KESERCİ / Sakarya – Adapazarı