Dadaşlar piknik şöleninde kaynaştı

Paylaş:

Sakarya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel olarak düzenlediği piknik etkinliğini Sapanca İl Ormanı’nda gerçekleştirdi. Pikniğe Sakarya’da yaşayan Erzurumlular ilgi gösterirken, şehir protokolü de etkinliğe katıldı.

Sakarya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Murat Ak, pikniğe katılan hemşehrilerini ve protokolü, yönetim kurulu ile birlikte ziyaret ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Etkinliğe AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Kaymakamı Abdürrezzak Canbolat, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, BBP Sakarya İl Başkanı Ömer Faruk Bürtek, BBP İl Kadın Kolları Başkanı Sevda Dadaş, Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, Hak-İş Sakarya Temsilcisi Mehmet Mesut Gökdemir, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Erzurumlular ilçe dernek başkanları ile Sakarya’da yaşayan çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı Ak, yaptığı selamla konuşmasında, “Pandemi nedeniyle birbirimize hasret kalmıştık. Sakarya’da hasret bitti ve Erzurumlular bugün piknik Şöleninde bir araya geldi. Eğlenceli, aktiviteli, keyif dolu unutulmaz bir gün yaşamak ve yaşatmak istedik” dedi.

HEDİYELER ÇEKİLİŞLE VERİLDİ

Piknikte yerel sanatçılar Erzurum yöresine ait türküler söylerken, çekilen halaylar etkinliğe renk kattı. Sürpriz hediye çekilişinin de yapıldığı etkinlikte çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Etkinlikte Erzurum’un lezzetleri çağ kebap ve kadayıf dolması ikramları yapılırken, çocuklar da düşünülerek kurulan oyun parkurunda çocuklar gönüllerince eğlendi.

7 Ağustos 2022 Pazar günü düzenlenen ve Saat 13.00’da başlayan ve gün boyu süren olan piknik şöleninde Erzurum’lu sanatçılar Dadaş Hüseyin, Bilal Tavlak, Alper Gerek, Sezer Kurt, Tekin Kara sahne alarak konser verdi. Yine Erzurumlu şair Murat Sarıoğluda birbirinden güzel şiirlerini seslendirdi.

Program sonunda, eski dernek başkanlarına plaket takdimi yapıldı.

SHA / Sakarya – Sapanca – Arifiye