Demir’den, Elektronik Profesörü Boya’ya ziyaret

Paylaş:

Osmanlı Ocakları 1299 Sakarya İl Başkanı ve Katlı Pazaryeri Alışveriş Merkezi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, Adaotogarage firma sahibi elektronik uzmanı İhsan Boya’nın AR-GE Merkezi’ni ziyaret etti.

2000-2010 arası Peugeot yetkili servisinde çalışmış bir teknisyen olan İhsan Boya, Peugeot İstanbul’daki Genel Merkezi’ndeki gerçekleşen yarışmada 2003 yılında ilk Türkiye 1’inciliği, 2004 yılında 2. Türkiye 1’inciliği, yine 2005 yılında da 3. Türkiye 1’inciliği olmak üzere 3 kez üst üste kırılması zor olan bir rekora imza attı.

Boya, 2004 yılında Fransa’da Türkiye’yi temsil ederek, burada da gerçekleşen yarışmada Dünya’nın en iyi ve başarılı 170 teknisyenin arasında ismini yazdırarak, ülkenin gurur kaynağı oldu.

DEMİR: “BURASI MÜKEMMEL BİR ALAN VE HERKES ZİYARET ETMELİDİR”

Türkiye’de bir ilk olan Sakarya’daki “Uygulamalı Usta Yetiştirme Kampı”nı yakından inceleme fırsatı bulan Mehmet Demir, başarılarından dolayı otomobil doktoru İhsan Boya’yı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

AR-GE Merkezi ziyaretinde, orta katta bulunan Otomotiv üzerine sergi alanı, gösterge panel alanı, ABS beyinleri, motor beyinleri, ana beyinler, sinyal kolları, Airbag beyinleri gibi otomotiv elektroniği üzerine odaları gezen dernek başkanı Demir, üst kattaki AR-GE merkezi, simülasyon alanı ve genel sergi salonunda da incelemelerde bulundu. Alanı büyük şaşkınlıkla incelediğini ifade eden başkan Demir, Sakarya’nın otomobil şehri olması için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını sözünü vererek; “Sakarya’mızın Karapürçek İlçesi Teketaban Mahallesi’nden çıkarak, kendisini yetiştiren ve Türkiye genelinde 3 kez üst üste kırılması zor olan bir rekora imza atan, benim için adeta bir Otomobil profösörü olan İhsan Boya dostumuzun projeleri desteklenmeli ve bu alanda, bilgisini geleceğin ustalarına aktarması için elinden tutulmalıdır” dedi.

BOYA: “3’Ü 1 ARADA İŞ YERİ KURDUK”

Merkezdeki üç daldan bahseden elektronik uzmanı İhsan Boya; “Normal otomotiv elektroniği tamiri yaptığımız ‘Beyinci İhsan’ lakaplı aşağıda bir atölyemiz var. Orta katta eğitim ve ürün satış yerimiz, terasımız ve kafeteryamız bulunmaktadır. Üst katımızda ise AR-GE projelerini yaptığımız mekanımız var, buraya gelen AR-GE projelerini değerlendirip faydalı proje ise ya proje ortağı yada proje takipçisi diye bir bölüm düşüyoruz onun ismi de ‘AR-GE Box’tur.

Bunun dışında; Otomotiv eğitimi verebileceğimiz bir kategorimizde bulunmakta, buda ‘Oto okul’ dediğimiz bir kategori. Burada online eğitim sitesinden tutun uygulamalı eğitimde yapabileceği bir mekan hazırladık. Farklı 3’ü 1 arada kahve gibi 3’ü 1 arada iş yeri kurduk. Bunun sadece Sakarya’mıza değil, tüm ülkemize faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Uygulamalı eğitim hakkında da bilgi veren İhsan Boya; “Biz burada kursiyerlerimize otomotiv elektro mekaniği eğitimi veriyoruz. Kişi otomotivin her sistemini hem teorik olarak görüyor hem de arabanın üzerinde uygulamalı olarak çalışmalar yapıyoruz” diyerek, bir otomobil hakkında usta olmak isteyen herkesi çalışma alanlarına beklediklerini belirtti.

LC Haber / Sakarya