Doğalgazda biz de varız

Paylaş:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fatih Sondaj Gemimiz 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Sakarya Gaz Sahası’ndaki keşiften sonra artık, önümüzde çok daha aydınlık bir yol olduğuna inanıyoruz” dedi

ZENGİNLİK KAPISI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir damla petrolü oluk oluk akan insan kanından daha değerli gören gayri insani küresel düzen hala hükümranlığını sürdürmektedir. Rabbim bize bambaşka bir yerde, hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı. Sondaj ve sismik araştırma çalışmalarımızda en küçük bir dışa bağımlılığımız söz konusu değildir. Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih’in yanında, Yavuz ve Kanuni sondaj gemilerimizle dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına dahil olduk” dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK KEŞFİ

“Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi” diyen Erdoğan, “Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020’de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır” ifadelerini kullandı.

‘Gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya gaz sahasıyla bismillah dedik. Allah’ın izniyle devamı da gelecek. Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok. Kimsenin hakkına gözümüzü dikmeden ama kimseye de hakkımızı yedirmeden hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz.

ÖNÜMÜZ AYDINLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya Gaz Sahası’ndaki keşiften sonra artık önümüzde çok daha aydınlık bir yol olduğuna inanıyoruz. Bugün gelecek nesillere önemli bir miras bırakacağız. AB, Yunanistan’ı şımartıp üzerimize salarken sergilediği çifte standart sebebiyle bir kez daha kendi ilkelerine ihanet ettiğini görmelidir” ifadelerini kullandı.