‘Fiyat artışlarının nedeni yanlış tarım politikalarıdır’

Paylaş:

Ramazan ayı öncesinde ülkemiz ve Sakarya halkının Ramazan ayını kutlayan Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, ürünlerdeki fiyat artışlarına yönelik değerlendirmede bulundu. Başkan Kabacan, “Ürün fiyatlarında büyük sıkıntılara yol açan en büyük nedenlerden biri de tarımda uygulanan yanlış politikalardır” dedi.

Mazot fiyatlarındaki artış

Bu yıl meyve ve sebzede büyük fiyat artışları olduğunu belirten Sebze ve Meyveler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, aşırı soğuk hava şartlarının yanısıra artan mazot fiyatları ve diğer genel giderlerin aşırı artmasının üretimde sıkıntılara neden olduğunu ve bu sıkıntıların da aynı oranda pazar yerlerine yansıdığını söyledi.

Çiftçi desteklenmeli

Başkan Kabacan, bütün bu sıkıntıların en büyük nedenlerinden birinin de tarımda uygulanan yanlış politikalar olduğunu öne sürerek, “Devletimiz acil bir şekilde çiftçi ve köylüyü desteklemelidir. Bu destek sağlanmazsa üretim azlığı nedeni ile önümüzdeki günlerde daha büyük sıkıntılar yaşanabilir” şeklinde konuştu.

İşgaliye ücretleri iyileştirilmeli

Vatandaşa daha rahat alışveriş yapabileceği bir alanın sağlanması ve belediyelerin de işgal ücretlerini daha makul ölçülere çekmesi gerektiğini söyleyen Kabacan, “Bu düzenlemeler yapıldığında, artan maliyetler karşısında sorunlar yaşayan esnafın da maddi sıkıntısını azaltacaktır” dedi. Diğer taraftan vatandaşın alım gücünün yok denecek kadar az olmasının pazara yansıdığını ifade eden Kabacan, “Pazar yerlerini tercih edin. Sebze ve meyve ihtiyaçlarınızı pazardan alın. Pazarlarımız hem sağlık açısından hijyenik ve kaliteli ürünler satmakta ve bu ramazan ayında da vatandaş alışverişlerinde pazar yerlerini tercih etmeli” ifadelerine yer verdi.

Hikmet KESERCİ / SHA -Sakarya – Adapazarı