‘GEÇİM İTTİFAKI hakkı arayanlarla ittifakımızdır’

Paylaş:

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin ve yönetim ana kademesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partisinin çalışmaları ile ilgili veren Başkan Zengin, “önce ahlak ve maneviyat” vurgusu yaptığı konuşmasında, “Bizim asıl ittifakımız, halkımızla yaptığımız ittifak. Bu nedenle Geçim ittifakını hayata geçirdik” dedi.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Hasan Zengin ve parti yönetim ana kademesi,  cumartesi günü Adapazarı Elegante Restoran’da basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. SP il Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına; Hasan Zengin (Başkan), Selman İskender, Ramazan Özer, Uğur Girgin, Mehmet Aydın, Yunus Yıldırım, Cahit Baykal, Ahmet Manav, Metin Özdin, Bahadır Yıldırım, Ali Ensar Gülcan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Erdoğan katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Zengin, SP’nin 8 Nisan 2021 tarihinde yapılan 7. olağan kongre sonrası il yönetimini oluşturduklarını belirterek yönetim ana kademesini basın mensuplarına tanıttı. 

HAKKI ÜSTÜN TUTAN ANLAYIŞ

Partilerinin siyasi çalışmalarını aktaran Başkan Zengin, basın mensuplarının yönelttiği soruları da cevapladı. Saadet Partisi’nin köklü bir parti olduğunu vurgulayan İl Başkanı Zengin, izledikleri yerel ve ulusal politikalardan sözederek, “1969 yılından bu yana 4 siyasi parti kapatmış köklü bir yapının temsilcileriz. Her dönemde insanlara ulaşan bir yapıya sahip bir parti olarak hakkı üstün tutan bir hizmet anlayışı ile sermayenin adaletli olarak dağıtıldığı bir Türkiye ve Sakarya için yeni yönetimiz ile görev başındayız” diye konuştu.

GEÇİM İTTİFAKI

Saadet Partisi olarak ülke genelinde “Geçim İttifakı” sloganlı çalışmalar kapsamında 81 ilin çiftçilerinin katılımıyla sorun ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ‘Çiftçi Kongresi’ni gerçekleştirdiklerini belirten İl Başkanı Zengin, yerelde ise Sakarya paydaşlarını bir araya getirerek ‘Tarım, İstihdam ve Doğal Afetler’ olmak üzere üç ana başlıkta ilk çalıştayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Verimli sonuçlar alınan bu çalıştayın ikincisi için hazırlandılarını hatırlatan Zengin, “Bu işi yaparsa Saadet yapar dedirten çalışmalarımız aralıksız sürecek” dedi.

CEVAT AYHAN ROL MODELİMİZ 

Yeni yönetim olarak başlattıkları siyasi çalışmalar hakkında bilgi veren Zengin, “Parti çalışmalarımızı iki grupta topladık. İlk grupta genel merkezli siyasi çalışma, ikinci gurupta ise Sakarya özelinde çalışma yapıyoruz. 8 nisandan bugüne kadar icra kurullarımızı oluşturduk. Her ilçede yapılması gereken çalışmaların araştırmalarını yaparak, o ilçenin sorunlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Herkesin tanıdığı ve sevdiği rahmetli Cevat Ayhan gibi bir rol modelimiz var” ifadelerine yer verdi.

YÖNETİMDE LİYAKATSIZLIK

Sakarya’nın en büyük sorunlarından birinin de yöneticilerde liyakatsızlık olduğunu vurgulayan Zengin, Sakaryanın liyakatlı bürokratlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Yerel yönetimleri ve belediyeleri bu yönde eleştiren Zengin, “Yetenekli, işini bilen kadrolar kızağa çekilmiş. Bu bürokratların yerine yandaşlar yerleştirilmiş durumda” diye konuştu.  

HAKKI ARAYANLARLA İTTİFAK

Yıllardır gündemlerinde olan ve halka anlattıkları bir çok konunun bugün daha iyi anlaşılmaya başladığını ve yaşanan ekonomik krizi ile vatandaş üzerinde etkili olduğunu ifade eden Zengin, “Bugün milletimiz asıl derdi geçimdir. Halkımız evlerindeki tencerenin kaynamasını istiyor. Biz de onlarla aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Bizim asıl ittifakımız, hakkı arayanlarla yaptığımız ittifakıdır. Bu nedenle ‘Geçim İttifakı’nı hayata geçirdik. Siyaseten yapılan ittifaklar sadece seçim barajını aşmak içindir. Bizim asıl ittifakımız halkımızladır” ifadelerini kullandı.

Sabahattin BİRİNCİ / Sakarya – Adapazarı

Haberin videosu için tıklayınız: https://www.facebook.com/fisiltihaberleri/videos/320593926274162