Tümen Camii’nde Gençlerle Kahvaltılı Sabah Namazı Buluşmaları

Paylaş:

1952 yılında halk tarafından yaptırılan Tümen Camii’nin adı, derneğin gösterdiği faaliyetlerle anılmaya başladı. Tümen Camii Derneği Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, gençleri namaza başlatmak ve sevdirmek için örnek olacak bir etkinliğe imza attı.

Adapazarı Semerciler Mahallesi Çark Caddesi’nde bulunan Tümen Camii Derneği, sosyal faaliyetler kapsamında yaklaşık üç ay önce başlattığı “gençlerle sabah namazı buluşmaları” etkinliğini her hafta cuma sabahları gerçekleştiriyor.

Kahvaltı keyfi ile güne huzurla başlanıyor

Cami cemaati ile namaza katılan gençler namaz sonrası dernekte hazırlanmış sabah kahvaltısına katılıyorlar. Hep birlikte neşe içinde yapılan kahvaltıda güzel bir sohbet ortamı da oluşuyor.

Geçtiğimiz cuma sabahı yine gençlerle biraraya gelen camii cemaati, sabah namazını birlikte kıldıktan sonra, sıcak bir ortamda zengin kahvaltılık çeşitleri ile hazırlanmış sofralarda ikram edilen sabah kavaltısı ile güne başladı.

Etkinliğe Tümen Camii İmamı Bayram Hızal, Tümen Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Gümüşel, müezzin Sadık Çıtır, eski imam Celil Sevinç, dernek yönetimi, üyeler, Mehmet Alpoğuz, İsmail Aktaşlı, İhsan Kaplan, gençler ve konuklar katıldı.

Namaza başlayanlar giderek artıyor

Tümen Camii İmamı Bayram Hızal, gençlerle sabah namazı buluşmalarının çok faydalı bir etkinlik haline geldiğini belirterek, namaza gelenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Amaçlarının gençlere namazı sevdirmek olduğunu belirten Bayram Hızal, “3 ay kadar önce başladığımız bu güzel faaliyetin katılımcıları giderek artıyor. Namazı sevdirmek ve alıştırmak için düzenlediğimiz bu etkinliğe ilgi gösteren gençlerimize, kahvaltının hazırlanmasına katkıda bulunan camii cemaatimiz, dernek yönetimimiz ve üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çay ve ıhlamurlu sohbetler

Tümen Camii Derneği’ndeki kahvaltı sonrasında sohbet ortamında içilen çay ve ıhlamurun lezzeti bir başka… Dernekte görev yapan İsmail Aktaşlı, güler yüzü ve insanî davranışları ile çevrenin sevgisini kazanırken, çay demlemedeki maharetiyle de tanınıyor. Dernek yönetimi ve üyelerinin yanısıra çevre halkının da müdavimi olduğu dernek, Aktaşlı’nın nefis demlemelerini tatmak isteyen çay tiryakilerinin de uğrak yeri haline geldi.