Güneşten enerji üretilecek

Paylaş:

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Güneş Enerji Santrali’nin yapımı için ihaleye çıkılıyor. Başkan Yüce, ülke ekonomisinin enerjide dışa bağımlılığının azaltması yönündeki politikalarına katkıda bulunacaklarını söyledi

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Karaman’da hayata geçirilecek Güneş Enerji Santrali projesi için 20 Kasım Cuma günü (yarın) ihaleye çıkılıyor. Çevreci ve yenilenebilir enerji kaynakları ile tasarruf hamlesine bir yenisini daha ekleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, Karaman Mahallesi’nde 55 bin metrekare alana kurulacak güneş panelleri ile güneşten enerji üretecek.

YILLIK 5 MİLYON TL

Sakarya olarak ülke ekonomisinin enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına yönelik politikalarına destek sunacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “55 bin metrekare alana kurulacak olan güneş panelleri sayesinde yıllık 5 milyon TL’lik enerji üreteceğiz. Paydaş kurumlarımızla gerekli iş birliklerini tamamladık. 20 Kasım Cuma günü gerçekleştireceğimiz ihalenin ardından saha çalışmalarına başlıyoruz. Çevre dostu adımlar atarak yenilenebilir kaynaklara yönelişimizi sürdürecek, tükettiğimizi üretmeye devam edeceğiz. Sakarya’nın milli ve çevreci projesi GES’in şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.