Güvercin severler festivalde buluştu

Paylaş:

Güvercin severler, geleneksel hale gelen TKGD 4. Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’nde buluştu. Festivalde yarışma sonucu dereceye giren güvercin sahiplerine ödülleri verilirken, masa salımı etkinliğinde birbirinden güzel güvercinler gösterime girdi.

Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği’nin (TKGD) Sakarya’da 4’ncüsünü düzenlediği Tepeli Kostüm Güvercinler Festivali, 26 Kasım Pazar günü Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi Can Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

FESTİVALDE YARIŞMA HEYECANI

Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’nde bu yıl yine farklı fiziksel özellikte yüzlerce güvercin sergilendi. Festivalin yarışma bölümünde; ‘Künyeli’, ‘öntepe’, ‘çifttepe’ ve ‘arkatepe’ özellikli değişik renk kategorisinde yer alan tepeli kostüm güvercinleri hakemler tarafından puanlandı. Kendi ırklarının taşıdıkları özelliklere göre puanlandırıldığı bu yarışmada hakem heyetinin değerlendirmesi sonucunda kategori şampiyonları ve dereceye giren güvercin sahipleri ödüllendirildi. MASA SALIMINDA GÜVERCİNLER BOY GÖSTERDİ

Çeşitli illerden gelen yetiştiriciler, oldukça ilgi gören bu festivalde güvercinlerini yarıştırdı. Yarışmada kategorilerinde 1., 2., 3. olan güvercin sahiplerine kupa ve ödülleri takdim edildi. Festivalde ödül töreni sonrası düzenlenen ‘Masa Salımı’ etkinliğinde ise birbirinden güzel tepeli kostüm güvercinleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

BAŞKAN YILMAZER’DEN TEŞEKKÜR

TKGD Başkanı Metin Yılmazer, bu yıl 4’ncüsü düzenledikleri festivalde Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda güvercin severi bir araya getirmekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Yılmazer, güzel bir bir organizasyonu daha tamamladıklarını belirterek, festivalde güvercinleri ile yarışan yetiştiriciler ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

SHA / Sakarya- Adapazarı