Kuşseverler festivalde buluştu

Paylaş:

Güvercinseverler, geleneksel hale gelen TKGD 3. Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’nde buluştu.

Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği’nin (TKGD) Sakarya’da 3’ncüsünü düzenlediği Tepeli Kostüm Güvercinler Festivali, Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi Can Düğün Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Çeşitli illerden gelen yetiştiriciler, oldukça ilgi gören bu festivalde güvercinlerini yarışmaya soktu. Festivalde düzenlenen ‘Masa Salımı’ etkinliğinde ise birbirinden güzel tepeli kostüm güvercinleri katılımcıların beğenisine sunuldu.


FESTİVALE BÜYÜK İLGİ

Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali’ne Eskişehir’den katılan ‘Eş Kardeşler’in ‘Masa Salımı’nda sergiledileri Arap ırkı güvercinler büyük beğeni gördü. ‘Delikanlı Sadi’ isimli Çifttepe Arap cinsi güvercin ise festivalin ilgi odağı oldu.

BİR MİLYON TL’LİK GÜVERCİN FESTİVALDE

Festivalin en heyecanlı bölümünü ise, bugüne kadar Türkiye’de en yüksek fiyata satılan güvercinin gösterime sunulmasıydı. Festivali yöneten TKGD Başkanı Metin Yılmazer, 1.000.000 (Bir milyon) TL ile Türkiye’de en yüksek fiyatı gören güvercin ünvanını alan kuşun yetiştiricisi ve yeni sahibini bir araya getirdi. Büyük bir merakla beklenen ünlü güvercin, masa üzerine bırakıldığında tüm güzelliği ile güvercinseverlere parmak ısırttı. Bir tepeli kostüm güvercininin tüm vasıflarını taşıyan kuşun nasıl yetiştirildiği ve bu fiyata nasıl alıcı bulduğunun anlatıldığı festivalde, yetiştiricileri ve yeni sahibi büyük bir alkış aldı.

IRK GÜVERCİNLERİ YARIŞTI

51 farklı ilin yanı sıra Almanya’dan da üyesi bulunan Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği’nin düzenlediği bu festival de oldukça ilgi gördü. Organizasyonda farklı ırklardan bin 500’ün üzerinde güvercin sergilendi.
 ‘Künyeli’, ‘öntepe’, ‘çifttepe’ ve ‘arkatepe’ tabir edilen tepeli kostüm güvercinlerinin 19 ayrı kategoride, kendi ırklarının taşıdıkları özelliklere göre puanlandırıldığı bir yarışma yapıldı. 12 kişilik hakem heyetinin değerlendirmesi sonucunda kategori şampiyonları ve dereceye giren güvercin sahipleri ödüllendirildi.

BAŞKAN YILMAZER’DEN TEŞEKKÜR

Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda güvercinseveri biraraya getiren 3. festivali değerlendiren Tepeli Kostüm Güvercinleri Derneği Başkanı Metin Yılmazer, bir etkinliği daha güzel anılarla tamamladıklarını belirterek, güvercinleri ile yarışan yetiştiricilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

SHA / Sakarya – Adapazarı