Halk, yakın tarihine uzak!

Paylaş:

Sakarya Haber Ajansı, ”Adapazarı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü” nedeniyle vatandaşlarla bir röportaj gerçekleştirdi. Şule Bayri, Sakaryalılar’a, şehrin düşman işgalinden nasıl kurtulduğunu ve kurtuluşu gerçekleştiren olayın ne olduğunu sordu…

Adapazarı Belediyesi tarafından Poyrazlar mesire alanında kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen konseri izlemeye gelen vatandaşlarla ”21 Haziran”ın anlam ve önemi konusunda söyleşi yapıldı.

HALK TARİHİNDEN HABERSİZ!

Konsere binlerce Sakaryalı akın etti ancak sorulan sorulara verilen cevaplar daha doğrusu verilemeyen cevaplar bir hayli düşündürücüydü… Genci yaşlısı, kadını erkeği her yaştan halkın, yaşadığı şehirle ilgili tarihi bilgiden yoksun olduğu ortaya çıktı. Kendisine mikrofon uzatılan çoğu vatandaş, Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşu hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını söyledi… Röportajı gerçekleştiren Şule Bayri vatandaşlara, ecdadın düşmanı şehirden nasıl kovduğunu ve kurtuluşa vesile olan olayı kısaca anlatarak bilgilendirirken, şehrin yakın tarihini araştırmaları tavsiyesinde bulundu.

TARİH EĞİTİMİNDE YETERSİZİZ

Bazı gençler, Şule Bayri’nin anlattığı kurtuluş hikayesinden etkilenerek, şehrin tarihini araştırıp inceleyeceklerini söyledi. Halkın, yaşadığı şehrin tarihine bu derece yabancı kalışının son derece üzücü olduğunu belirten Şule Bayri, röportajların ortaya koyduğu tabloda; ülkenin tarihini öğretecek yeterli eğitim verilmediği ve yerel yönetimlerce de bu yönde gerekli çalışmaların yapılmadığının açıkça görüldüğünü vurguladı.