Herkes İngilizce öğrenecek!

Paylaş:

Toplumsal Dayanışma ve Kadın Gelişim Derneği ile AIESEC Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği Sakarya Şubesi arasında, halka açık ücretsiz İngilizce eğitimi etkinliği düzenlenmesi amacıyla işbirliği protokolü yapıldı.

TOPLUM YARARINA ETKİNLİK

Sakarya’da gösterdiği faaliyetler ile adından söz ettiren Toplumsal Dayanışma ve Kadın Gelişim Derneği (TKGD), uluslararası önemli bir sivil toplum kuruluşu işbirliğinde toplum yararına yeni bir etkinliğe daha hazırlanıyor. 

TKGD ile TİTİD SKD Sakarya Şubesi işbirliğinde halka açık yabancı dil eğitimi verilecek

Dünya çapında saygın ve etkin bir dernek olan AIESEC, Sakarya’da başarılı çalışmaları ile öne çıkarak, profesyonel ve kurumsallaşmış olarak gördüğü TKGD ile iletişime geçti. Bir süre önce TKGD Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Lüleci ve Başkan Yardımcısı Gönül Keskin’i davet eden kuruluş, toplum yararına İngilizce eğitim projesini onlarla paylaştı.

İŞBİRLİĞİ KARARINA VARILDI

Proje ile ilgili bilgi veren TKGD Başkanı Hülya Lüleci, “Dernek olarak aldığımız davet üzerine AIESEC Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Saatçi, Başkan Yardımcıları Yunus Şafak, Şule Betül Budak ve Mustafa Maden tarafından ağırlandık. Kendileri ile daha önce online olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda bu proje ile ilgili bir çok konuda önemli bir mesafe kaydetmiştik. Davetleri üzerine bir araya geldiğimizde ise karşılıklı anlaşma sağlanarak TKGD – AIESEC Sakarya Şubesi arasında halka açık ücretsiz İngilizce Eğitimi Etkinliği işbirliği kararına varıldı” diye konuştu.

EĞİTİMLERE START VERİLİYOR

Proje ile ilgili işbirliği anlaşması sonrası bir araya gelen TKGD yönetimi, toplum yararına olan bu eğitim etkinliğini hayata geçirmek için start verme kararı aldı. 

TKGD Başkanı Hülya Lüleci, proje kapsamında, kursun 6 haftalık hızlandırılmış bir bir programla, yurt dışından gelecek eğitimciler tarafından verileceğini belirtti. Başvurularda yaş ve cinsiyet gözetilmeyeceği ve hiç bir ücret talep edilmeyeceğini vurgulayan Başkan Lüleci, bu eğitimde yer almak isteyenlerin kayıtlarını kendilerine başvurduklarında gerçekleştireceklerini duyurdu.

EĞİTİM PROGRAMLARI

Proje kapsamında İngilizce eğitiminin yanı sıra verilecek diğer eğitim programlarının da yer alacağını belirten Başkan Lüleci, 

“•SDG-5’i tanıtmak (Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi-5: Cinsiyet eşitliği), Türkiye ve Sakarya’da topluluğunun durumu hakkında veri edinecek ve hitap kitlesi ile birlikte hem profesyonel hem de kişisel gelişim üzerine hedefler belirleyecekler.

•Karar verme, problem yönetimi, girişimcilik ve İngilizce eğitimine dair atölyeler düzenleyecekler.

•Hitap kitlesini, hitap ve etkili iletişim konusunda eğitmek, sahip oldukları bilgi ve becerileri paylaşmaları için mini atölyeler düzenleyecekler.

•Yerel ve küresel topluluk çevresinde var olan lider sembollerini tanıtacak ve tartışacaklar” bilgisini de paylaştı.

Hülya Lüleci – TKGD Yönetim Kurulu Başkanı

İNGİLİZCE İLE GELİŞİMİ YAKALAMAK

Yabancı dil öğrenmenin önemine değinen TKGD Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Lüleci, yabancı bir dil; özellikle de İngilizce bilmenin sosyalleşme yönünde kişiye büyük bir artı kazandıracağını belirterek, “Globalleşen dünyanın gerekliliklerini yerine getirmeden iyi bir iş bulmak, güzel bir geleceğin temellerini atmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Çünkü değişen dünyanın dinamikleri gelişime önem veriyor.

Bu gelişime yakalamak ise dil bilmekten geçiyor. Yabancı bir dil biliyor olmak yıllar önce de önemliydi ancak şu an herkes için bir zorunluluk haline geldi. Çok iyi okulların en iyi bölümlerinden mezun olsanız dahi profesyonel düzeyde bir dil bilmiyorsanız, hayal ettiğiniz hedeflere ulaşmak çok zor” ifadelerine yer verdi.

EĞİTİMLERE KATILIMA DAVET

İngilizce öğrenmenin kişilerin hayatına çok şey katacağına dikkat çeken Lüleci, “Bugün artık İngilizce, neredeyse hayatımızın her alanında gereksinim duyduğumuz bir dil. Bu dili öğrenmek size nitelik katacaktır. Çevrenizi genişletmek, iş hayatınızda yurt dışından gelen misafirlerinizi ağırlamak, yabancılarla diyaloglar kurabilmek ve niteliklerinizi göstermek için İngilizce hayatınızı kolaylaştıracaktır.

İşte bu projemizde; genç yaşlı yaş sınırı olmaksızın İngilizce eğitimi almak isteyen herkesi düzenleyeceğimiz kurslara katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu. • SHA / Sakarya