İlle de Roman olsun ama çamur olmasın!

Paylaş:

Roman vatandaşların çilesi bitmiyor. Sapanca Gazipaşa Mahallesi Karaağaç Sokak’ta oturan Roman vatandaşların şikayetleri gelen kış aylarıyla birlikte çoğaldı. Mahalle sakinleri, evlerinin önünden geçen derenin her yağmur sonrası sel sularıyla yükselip evlerine kadar girdiğini söylerken çocuklar için de tehlike oluşturduğunu belirtti.

OKULA YÜRÜYEREK GİDİYORLAR

Yaşadıkları mahallede konuştuğumuz L.Ç. (35) adlı Roman vatandaş ise en az 8 çocuğun servis olmadığı için yürüyerek olarak okula gittiğini, okul servisinin yetersiz kaldığını belirtti.

‘VERİLEN SÖZLER TUTULMADI’

Mahalle sakinleri, “Alt yapımız yetersiz, istinat duvarı eksik bu yüzden toprak kaymaları oluyor” derken seçimde verilen sözlerin de tutulmamasından dert yandı. Haber yapıldığını görerek dere kenarına gelen vatandaşlar sorunlarını şöyle dile getirdi: “Seçimde verilen sözler tutulmadı. Evlerimizin önüne parke taşı sözü verilmişti yapılmadı. Her yer çamur içinde, kendimiz beton dökmek zorunda kalıyoruz. Bir de mahalle girişindeki çöp kaldırılır ve sokak aydınlatması yapılırsa seviniriz.”

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLENİYOR

Kış mevsimin gelmesiyle sorunlarının çoğaldığını söyleyen ve mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen  Roman vatandaşlar yetkililerden bir an önce yardım bekliyor. •Selma ERLAT