İstiklal Marşı geleceğe ışıktır

Paylaş:

Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 100. yıldönümünü kutladı.

HİSSİYATIMIZIN EN GÜZEL İFADESİ

İstiklal Marşının, dün olduğu gibi bugün de milletimizin geleceğine ışık tutmaya devam edeceğini belirten Sakarya Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun, “Mehmet Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği’nin hafızasına kazınmalıdır.

MİLLİ MÜCADELE ŞUURU

Bugün hepimize düşen en büyük görev; İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki milli mücadelenin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir.

MİNNET VE SAYGI İLE ANIYORUZ 

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100.yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşarken, bu anlamlı gün vesilesiyle başta, büyük önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.