KOBİ’lere 750 bin TL destek

Paylaş:

Sebze ve meyve soğuk zincir finansal kiralama destek programı açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın geçen hafta açıkladığı “KOSGEB ile sebze-meyve zayiatını azaltacak Soğuk Zincir Finansal Destek Programı başlatıldı. 

FİYATLARI DÜŞÜRME HEDEFİ

Destek programı kapsamında, KOBİ’lerin leasing yöntemiyle edinecekleri yerli malı, yeni frigorifik kasa ve soğuk oda ünitelerine 750 bin liraya kadar destek verilecek. Böylece işletmelerin soğuk hava ünitesi ve soğutucu frigorifik kasa edinimlerinde oluşacak finansman maliyeti karşılanacak. Programla, KOBİ’lerin maliyetlerini azaltarak tezgahlardaki yüksek fiyatların düşürülmesi hedefleniyor.

TOPLAM 750.000 TL DESTEK

Destek programı ile ilgili bilgi veren Markatek Patent Müşavirlik Tic. Ltd. Şti. Kurucu Genel Müdürü A. Baki Demir, “Sebze ve meyve soğuk zincir finansal kiralama destek programı”nın açıklandığını duyurdu.

Destek programından yararlanılabilmesi için işletmenin; toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensupları, sebze ve meyve taşımacılığı yapan işletmeler ile bu alanda faaliyet gösteren lojistik firma olması gerektiğini belirten Demir, “Destek programı kapsamında işletmenin, 1 (bir) adet yerli malı soğuk hava ünitesi ve/veya azami 10 (on) adet yerli malı soğutucu frigorifik kasa/ünite finansal kiralamalarında, soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünitenin KDV hariç bedeli için finansal kiralama faiz/kar payı masrafına geri ödemesiz destek verilir.

DESTEK ÜST LİMİT VE ORANLARI  

Bu destek programı kapsamında sağlanan desteğin toplam üst limiti 750.000 (yediyüzellibin) TL’dir.  

(2) Soğuk hava ünitesi için destek üst limiti 150.000 (yüzellibin) TL’dir.  

(3) Destek programı kapsamında desteğe konu finansal kiralamanın  vadesi  ilk  6 ayı ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. 

(4)  Destek  programı  kapsamında  işletmenin  finansal  kiralama  faiz/kar  payına sağlanacak destek oranı her bir ürün için azami 10 destek puan oranıdır.

Gereği ve faydalanmanız amacıyla bilgilerinize önemle sunarken detaylı bilgi için KOSGEB ile iletişime geçilebilir” ifadelerini kullandı.