‘Köpekli kadın’ hayata veda etti

Paylaş:

Adapazarı Yenigün Mahallesi’nde yaşayan ve yanında gezdirdiği köpekler nedeniyle “Köpekli kadın” olarak bilinen Lütfiye Çakır, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

GÜNEŞLER’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 2 Haziran’da vefat eden Lütfiye Çakır’ın cenazesi Güneşler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BAKIMEVİNE YERLEŞTİRİLMİŞTİ

Yıllardır yanında köpek sürüleri ile dolaşan Çakır’ın çöp deposu haline gelen evi defalarca boşaltılmış, köpekleri ise barınağa götürülürken Çakır da bakımevine yerleştirilmişti.

ÇÖP EVE DÖNMÜŞTÜ

2000’li yıllardan bu yana komşuları tarafından gelen şikayetler üzerine Adapazarı Belediyesi Lütfiye Çakır’ın evinden 5 kamyon dolusu çöp çıkarmıştı.

Sokak hayvanları için barınak olarak kullandığı evden 3 gelinlik çıkması da, Lütfiye Çakır’ın hikâyesini hep merak konusu haline getirmişti.

TÜM GİZEMİYLE GİTTİ

Bazen agresif ve ürkütücü görüntüsü ile çoğu onu dilenci sanır ancak hiç bir yardımı kabul etmezdi. Hiç kimseye bir zararı yoktu…

Üstündeki, yıllarca yıkanmamış yeşil elbisesi, tarak görmemişi saçları, çılgın gibi kullandığı eski bir arabası ile köpekleri ardında sokaklarda gezerken görülürdü. Çok iyi Almanca konuştuğu da söylenirdi…

Şimdi o, köpeklerini yalnız bırakarak tüm gizemiyle hayata veda etti.